چگونه با آسبیلدونگ جوشکاری به اقامت دائم آلمان برسیم؟

 آلمان یک کشور صنعتی و پیشرفته و به‌سرعت درحال‌ رشد است. همچنین جمعیت آلمانی‌ها رو به پیری می‌رود و میانگین سنی بالایی دارند. به همین دلیل دولت آلمان تمام تلاش خود را برای جذب نیروی کار فنی و حرفه‌ای انجام می‌دهد. یکی از بهترین روش‌های مهاجرت به آلمان آوسبیلدونگ جوشکاری است. از طریق این برنامه می‌توانید بدون مدرک دانشگاهی، بدون تجربه و حتی بدون این که جوشکاری بلد باشید، به آلمان مهاجرت کنید. در طی این دوره 3 تا 4 ساله شما به‌عنوان جوشکار آموزش می‌بینید و حقوق دریافت می‌کنید. پس از اتمام دوره نیز با پیداکردن کار می‌توانید به اقامت دائم آلمان برسید.

شریط اپلای برای آوسبیلدونگ جوشکاری

متقاضیان اپلای برای آوسبیلدونگ جوشکاری به شرایط زیر نیاز دارند:

  • حداقل سن برای مهاجرت به وسیله آوسبیلدونگ، 17 سال است. دولت‌های استانی برای حضور در آوسبیلدونگ، سقفی تعیین نکرده‌اند اما امکان اعمال محدودیت از طرف شرکت‌ها و موسسات آموزشی وجود دارد.
  • حداقل مدرک تحصیلی قابل قبول در اپلای برای آوسبیلدونگ جوشکاری، دیپلم است.
  • به گواهی زبان B1 یا B2 نیاز دارید.
  • برای 12 ماه زندگی در آلمان، باید 863 یورو در حساب بانکیتان باشد.

داشتن مدرک زبان B2 آلمانی، برای شرکت در دوره‌های آوسبیلدونگ ضروری است. اما شرایط دقیق پذیرش متقاضیان شرکت در دوره‌های آوسبیلدونگ به تصمیم کارفرما بستگی دارد و خیلی از کارفرمایان، مدرک B1 را نیز قبول دارند. به علاوه، متقاضیان آوسبیلدونگ باید در مراجعه به سفارت برای دریافت ویزا، مدرک زبان B1 را همراه خود داشته باشند.

دوره‌ی آوسبیلدونگ جوشکاری چگونه است؟

دوره ی آوسبیلدونگ جوشکاری چگونه است؟

دوره آوسبیلدونگ جوشکاری به دو شکل برگزار می‌شود، و کارآموزان، هم در کلاس درس و هم به صورت عملی تحت آموزش قرار می‌گیرند. در طول هر هفته، 2 الی 3 روز در کلاس درس و 2 الی 3 روز دیگر هم در کلاس عملی شرکت خواهید کرد. آوسبیلدونگ هم مثل کالج است و در آن امتحانات میان ترم و پایان ترم دارید و برای آن نمره می‌گیرید. دوره آوسبیلدونگ جوشکاری بین 3 تا 4 سال طول می‌کشد و شامل دوره‌های تئوری و عملی می‌شود.

به طور کلی، موارد زیر در دوره آوسبیلدونگ جوشکاری پوشش داده می‌شوند:

  1. روش‌های جوشکاری: جوشکار باید بر روش‌های مختلف جوشکاری و آماده‌سازی اجزای آن مسلط باشد.
  2. کار با مصالح: فلزات مختلف از واکنش‌های مختلفی در مقابل جوشکاری (مثل انقباض یا اعوجاج) برخوردارند. نتیجه آشنایی با مصالح و واکنش‌های آن‌ها، یک جوشکاری ایمن و قابل اعتماد است.
  3. مباحث ایمنی محل کار: جوشکاری مستقیما با دمای بالا یا شرایط کاری خاص (مثل جوشکاری زیر آب) درارتباط است. به همین دلیل باید با اصول ایمنی نقاط مختلف آشنا باشید تا از وقوع حوادث مختلف پیش‌گیری کنید.

درآمد آوسبیلدونگ جوشکاری

درآمد آوسبیلدونگ جوشکاری

کمک‌هزینه دوره آوسبیلدونگ جوشکاری از 800 تا 1200 در ماه است اما مقدار دقیق آن به شرکتی که در آن مشغول به کارآموزی هستید و شهر محل شرکتتان بستگی دارد.

حقوق جوشکار بعد از تکمیل دوره آوسبیلدونگ جوشکاری، به شرکتی که در آن مشغول به کار می‌شوید و شهر محل زندگیتان بستگی دارد. میانگین درآمد ماهیانه یک جوشکار در آلمان، 2438 یورو است؛ حقوق ماهیانه یک جوشکار تازه‌کار، 2113 یورو است. هر چه تجربه کارتان بالاتر برود، حقوقتان هم بیشتر خواهد شد. حقوق یک جوشکار ارشد ممکن است تا 3000 یورو در ماه هم برسد.

بازار کار جوشکاری در آلمان

تقاضا برای جوشکاران متخصص در آلمان زیاد است و چند سالی هم می‌شود که این روند تقاضا ادامه دارد. بنابراین بعد از تکمیل دوره آوسبیلدونگ جوشکاری، فرصت‌های شغلی زیادی خواهید داشت. آلمان یکی از صنایع مهندسی و مولد قوی اروپا و دنیا است و به کارگران متخصصی مثل جوشکاران برای پشتیبانی از بخش‌های مختلفی مثل خودروسازی، ابزارآلات، صنایع هوا-فضا و ساخت‌وساز نیاز دارد.

تمرکز آلمان بر مهندسی دقیق و استاندارد تولید بالا باعث شده تا جوشکاری به یک مهارت حیاتی تبدیل شود. به علاوه، آلمان برای دوره‌های آموزش شغلی‌اش معروف است و این به تربیت جوشکاران متخصص و همچنین کارگران فنی مورد نیاز صنایع کمک می‌کند.

وظایف کاری جوشکار

وظایف کاری یک جوشکار در آلمان شامل موارد زیر می‌شود:

  • مطالعه نقشه‌های اولیه برای آشنایی با اندازه‌ها و برنامه ریزی اجرا
  • تعیین تجهیزات لازم برای جوشکاری و روش اجرا
  • تنظیم اجزای جوشکاری براساس ویژگی‌های تعیین‌شده (برای مثال، برش مصالح با استفاده از اره برقی و دقیق بودن اندازه‌ها)
  • کار با دستگاه فرز برای آماده‌سازی مولفه‌های جوش
  • یادگیری کار با پرگار، خط کش، گیره کار و…
  • جوش‌دادن بخش‌های مختلف به هم به وسیله تجهیزات جوشکاری دستی و نیمه خودکار در موقعیت‌های مختلفی (عمودی، افقی و بالاسری)
  • تعمیر ابزار و و اجزای دیگر با جوش دادن و پر کردن شکاف‌ها
  • آزمایش و بازرسی سطوح جوش و سازه برای پیداکردن اشکالات
  • نگهداری مناسب تجهیزات برای حفظ حداکثری ایمنی

نحوه اپلای برای ویزای آوسبیلدونگ

برای اپلای برای ویزای کاراموزی آلمان یا همان دوره‌های اوسبیلدونگ باید ابتدا با یک کارفرما قرارداد آوسبیلدونگ ببندید. برای این کار باید مراحل زیر را طی کنید:

  • مدارک مورد نیاز برای ثبت درخواست را آماده کنید. این موارد شامل
    • مدرک زبان آلمانی
    • مدرک تمکن مالی
    • جمع آوری و ترجمه مدارک تحصیلی
    • لگال کردن مدارک (توسط مامور سفارت انجام می‌شود)
  • مراجعه به وبسایت آوسبیلدونگ و پیدا کردن دوره‌ی مناسب
  • ارسال درخواست به زبان آلمانی که شامل رزومه، کاور لتر و مدارک است.
  • دریافت نامه رضایت ZAV که در صورت پذیرفته شدن از طرف کارفرما به شما اعطا می‌شود.

پس از این که این مراحل را طی کردید باید درخواست ویزای کارآموزی آلمان را بدهید. مدارکی که برای این کار لازم دارید شامل موارد زیر است:

  • قرارداد آوسبیلدونگ با کارفرما که در مراحل قبل گرفته‌اید.
  • نامه رضایت ZAV
  • مدرک تمکن مالی
  • مدرک بیمه
  • ثبت اطلاعات بیومتریک

دریافت اقامت دائم آلمان با آوسبیلدونگ جوشکاری

 دریافت ویزای آوسبیلدونگ لزوماً به معنای اقامت دائم آلمان نیست. شما پس از این که دوره خود را به پایان رساندید باید در رشته‌ای که در آن آموزش‌دیده‌اید کار پیدا کنید. پس از 2 سال سابقه کار در آلمان پس از اتمام دوره آوسبیلدونگ می‌توانید برای اقامت دائم این کشور اقدام کنید. مهم‌ترین شرایط لازم اقامت دائم آلمان پس از گذراندن دوره آموزشی آوسبیلدونگ به این شرح است:

  • مدرک زبان آلمانی حداقل سطح B1
  • حداقل 24 ماه سابقه بیمه
  • اشتغال به کار با قرارداد رسمی

شرایط عمومی مانند داشتن خانه، بر آمدن از پس مخارج زندگی خود و خانواده، عدم سوءپیشینه نیز مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

مزایای جوشکاری در آلمان

مزایای جوشکاری در آلمان

دنیا به جوشکاران نیاز دارد و عملا بدون حضور جوشکاران، دنیایی هم وجود نخواهد داشت. همین موضوع برای بیان اهمیت جوشکاری کافی است، اما دلایل بسیاری برای صحبت بیشتر درباره جزئیات آن در ادامه این مطلب وجود دارد.

آلمان هم مثل بسیاری از کشورهای دیگر اروپا با کمبود کارگران متخصص مواجه است. در نتیجه، فرصت‌های شغلی خالی در حال افزایش هستند و دولت هم به دنبال جذب کارگران متخصص بیشتر از کشورهای دیگر است. کمبود نیروی ماهر در آلمان، بیشتر در بخش‌های علوم، مهندسی و درمان دیده می‌شود.

میانگین درآمد 2500 یورو در ماه، می‌تواند رفاه نسبی شما و خانواده را به همراه آورد و شانس درآمد بیشتر را هم دارید. با ادامه یادگیری و رشد، درهای جدیدی مثل جوشکاری زیر آب برایتان باز می‌شود که می‌تواند خیلی پردرآمد باشد. داشتن تخصص در چیزی مثل جوشکاری لوله یا جوش فلزات خاص هم درآمدتان را بالا می‌برد.

جوشکارها به مدرک دانشگاهی نیازی ندارند و اگرچه باید برای آن آموزش ببینند، اما در مقایسه با مشاغل دیگر کمتر است.

یکی از نقاط قوت این شغل، به خصوص آن‌هایی که سریع از چیزی خسته می‌شوند، همین فرصت‌هایی است که در اختیار جوشکاران قرار دارد. فرصت رشد و افزایش دانش یک جوشکار در صنایع مختلف، باورنکردنی است. اگر آب را دوست دارید، می‌توانید جوشکار زیر آب شوید. اگر عاشق خودرو هستید، می‌توانید یک جوشکار ماشین باشید. جوشکاری لوله یا صفحات فلزی (که از صنایع پایه هستند) هم برخی دیگر از فرصت‌های ادامه کار تخصصی یک جوشکار است.

نگاهی به آوسبیلدونگ جوشکاری

فرقی نمی‌کند که چه اتفاقی در دنیا بیافتد، چون دنیا به جوشکاران نیاز دارد. کار جوشکاران حتی در دوره همه‌گیری کرونا هم ادامه داست. وقوع جنگ به معنای نیاز به جوشکار و حتی افزایش فرصت‌های شغلی آنها است. در واقع نمی‌توان بخش‌های زیادی از تاریخ را پیدا کرد که جوشکاران در آن بیکار شده باشند. یعنی شاید بتوان نقطه پایانی برای بعضی از مشاغل در نظر گرفت، اما جوشکاری در این دسته از مشاغل قرار نمی‌گیرد.

وقتی که دوره آوسبیلدونگ جوشکاری را گذراندید، می‌توانید آینده خود را از بین گزینه‌های مختلفی انتخاب کنید. می‌توانید در دوره‌های پیشرفته جوشکاری یا دوره کارگر صنعتی شرکت کنید و یا وارد دنیای فناوری‌های ماشین آلات شوید.

سه سال تجربه کار به عنوان جوشکار ماهر، زمینه تبدیل شما به یک ناظر جوشکاری را فراهم می‌کند. بعد از این موضوع می‌توانید به عنوان یک ناظر کیفی جوشکاری مشغول به کار شوید. البته پیش بینی می‌شود که فرایند دیجیتالی شدن و سیستم‌های پیشرفته، فرایندهای کاری جوشکاری را هم متحمل تغییر کند.

سخن پایانی

بعد از تکمیل دوره آوسبیلدونگ جوشکاری، با فرصت‌های شغلی مختلفی روبرو می‌شود. می‌توانید در کارگاههای فلزکاری و جوشکاری، تولید فلز و ماشین آلات، ساخت سیستم‌های گرمایشی یا تاسیسات لوله‌ای و‌… مشغول به کار شوید. تنوع شغلی و بازار کار آن، دوره آوسبیلدونگ جوشکاری را به یکی از برترین دوره‌های آسبیلدونگ آلمان تبدیل کرده است.

سوالات متداول

دوره آوسبیلدونگ جوشکاری چقدر طول میکشد؟

دوره آوسبیلدونگ جوشکاری ممکن است از 3 تا 4 سال طول بکشد و این به شرکتی که در آن اپلای می‌کنید بستگی دارد.

درآمد آوسبیلدونگ جوشکاری چقدر است؟

کمک‌هزینه‌ای که در طول دوره دریافت خواهید کرد، از 800 تا 1200 یورو خواهد بود و این به شرکت و محل سکونتتان در آلمان بستگی دارد. میانگین حقوق یک جوشکار بعد از اتمام دوره آوسبیلدونگ، حدود 2500 یورو است.

محدودیت سنی دوره آوسبیلدونگ جوشکاری چقدر است؟

محدودیت سنی متقاضیان شرکت در دوره آوسبیلدونگ جوشکاری توسط شرکت‌ها تعیین می‌شود. اما به طور کلی، افراد بین سنین 17 تا 30 سال می‌توانند در دوره آوسبیلدونگ جوشکاری شرکت کند.

بهترین شهرهای ارائه کننده دوره آوسبیلدونگ جوشکاری در آلمان کدام هستند؟

بالاترین درآمد فارغ التحصیلان دوره آوسبیلدونگ جوشکاری مربوط به شهرهای برلین، فرانکفورت، هامبورگ و دوسلدورف است.

آیا با مدرک زبان انگلیسی می‌توان برای دوره آوسبیلدونگ جوشکاری اقدام کرد؟

خیر برای این دوره داشتن مدرک زبان آلمانی ضروری است.

آیا با فوق‌دیپلم جوشکاری می‌توان در دوره آوسبیلدونگ شرکت کرد؟

 بله. حداقل مدرک تحصیلی موردنیاز برای شرکت در این دوره دیپلم دبیرستان است. اگر فوق‌دیپلم جوشکاری و سابقه کار دارید ممکن است بتوانید با پیداکردن شغل و ویزای جاب سیکر به آلمان مهاجرت کنید. با این‌حال می‌توانید در آوسبیلدونگ جوشکاری نیز شرکت کنید.

آیا داشتن مدرک بین‌المللی جوشکاری کمک می‌کند؟

 بله. مدرک بین‌المللی جوشکاری امتیاز بزرگی برای شما محسوب می‌شود. در این صورت بهتر است تا از طریق ویزای جاب سیکر آلمان اقدام کنید چون نیازی به آموزش دوره‌های آوسبیلدونگ ندارید.

آیا می‌توان از ایران موقعیت کار جوشکاری در آلمان پیدا کرد

 اگر مدرک معتبر جوشکاری دارید و به زبان آلمانی مسلط باشید، می‌توانید با ویزای جاب سیکر آلمان اقدام کنید. اما پیداکردن شغل از ایران ممکن است کمی دشوار باشد. بهترین و راحت‌ترین راه اقدام از طریق دوره آوسبیلدونگ است.