چگونه در کانادا کار پیدا کنیم و اپلای کنیم؟ + شغل‌های پر تقاضا

کانادا با نرخ بیکاری پایینی که دارد از جمله کشورهای پر طرفدار برای کار و مهاجرت است. اگر بالاخره پس از مدت‌ها تلاش پا به خاک کانادا گذاشته‌اید، یا تحصیلات خود را در این کشور به پایان رسانده‌اید و دنبال کار می‌گردید، یا حتی پیش از مهاجرت می‌خواهید کار پیدا کنید تا برای ویزای کار کانادا اقدام کنید، در هر حالت پیداکردن و اپلای کردن برای شغل مطلوب خود پروسه تقریباً یکسانی پیش رو دارید. برای پیداکردن کار در کانادا باید عنوان و کد شغلی خود را در این کشور بشناسید و با الزامات شغل خود آشنا شوید، رزومه بنویسید و در آگهی‌های استخدامی برای شغل موردنظر اپلای کنید. در صورت پذیرفته شدن معمولاً برای مصاحبه دعوت خواهید شد و سپس جاب‌آفر دریافت خواهید کرد. توسط این جاب‌آفر می‌توانید برای ویزای کاری کانادا اقدام کنید و به این کشور مهاجرت کنید.

مرحله اول: درباره عنوان و الزامات شغل دلخواه خود تحقیق کنید

مرحله اول درباره عنوان و الزامات شغل دلخواه خود تحقیق کنید

اولین و مهم‌ترین مرحله برای پیداکردن کار در کانادا کسب اطلاع از کد ناک (NOC) شغل خود و بررسی شرایط و صلاحیت‌های لازم شغل خود اطلاعات کسب کنید. NOC یا ناک مخفف عبارت National Occupational Classification است که به معنای رده‌بندی ملی شغلی می‌باشد. در کانادا هر شغل یک کد ناک دارد که توسط آن در فهرست تمام مشاغل موجود در این کشور طبقه‌بندی می‌شود و الزامات و صلاحیت‌های موردنیاز برای هر شغل، شرح وظایف آن‌ها، متوسط درآمد در هر استان و چشم‌انداز شغلی در هر استان مشخص شده است.

شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت Job Bank کانادا و جستجوی عنوان شغلی موردنظر به‌صورت رایگان به تمام این اطلاعات دسترسی پیدا کنید. این وب‌سایت توسط دولت کانادا و به منظور راحت‌تر کردن کاریابی در این کشور راه‌اندازی شده است. با استفاده از اطلاعات این وب‌سایت می‌توانید تصویر کاملی از وظایف و صلاحیت‌های موردنیاز شغل خود در کانادا داشته باشید و باتوجه‌ به آن‌ها خود را آماده کنید.

مرحله دوم: رزومه و کاور لتر

رزومه، توصیه نامه، و کاور لتر

یک رزومه قوی شامل سوابق شغلی، سوابق تحصیلی، مهارت‌ها و صلاحیت‌های، اطلاعات شخصی، و از همه مهم‌تر دستاوردهای شخصی و تیمی شما است. اولین چیزی که کارفرما از شما می‌بیند رزومه شما است. پس بهتر است آن را با دقت تمام و تمرکز بر صلاحیت‌ها و دستاوردها یا موفقیت‌های خود بنویسید. توجه داشته باشید که صرفاً سوابق شغلی نشان‌دهنده مهارت و صلاحیت شما نیست. کارفرمایان بیشتر توانایی‌های شخصی و موفقیت‌هایی که کسب کرده‌اید را موردتوجه قرار می‌دهند.

اگر کارفرمایان قبلی شما از کارتان رضایت داشته‌اند و رابطه خوبی با آن‌ها دارید می‌توانید از آن‌ها درخواست توصیه‌نامه بکنید. الصاق توصیه‌نامه به رزومه نشان از این دارد که شما در کارتان ماهر هستید و کارفرمایان قبلی از شما آن‌قدر رضایت داشته‌اند که شما را به سایرین پیشنهاد کنند. هرچه شرکت محل کارتان و شخصی که توصیه‌نامه را می‌نویسد اعتبار بیشتری داشته باشد تأثیر توصیه‌نامه نیز بیشتر می‌شود. اگر کسی که توصیه‌نامه را می‌نویسد یا شرکت او روابط بین‌المللی و علی‌الخصوص با کانادا رابطه داشته باشد، توصیه‌نامه‌ای که از او می‌گیرید بسیار قوی‌تر خواهد بود.

خصوصیات یک رزومه خوب با فرمت کانادایی

هنگام اپلای برای یک موقعیت شغلی در کانادا باید تغییراتی را در رزومۀ فعلی‌تان ایجاد کنید تا مطابق استانداردهای فرمت رزومۀ کانادایی شود. رزومۀ کانادایی از بخش‌های زیر تشکیل می‌شود، بسیاری از بخش‌های زیر را می‌توانید از رزومۀ فعلی‌تان استخراج کنید:

  • سرصفحه: رزومۀ کانادایی نیز مشابه رزومۀ آمریکایی با هدر یا سرصفحه‌ای شروع می‌شود که شامل نام و نام خانوادگی، ایمیل و شماره تلفن است. اگر برای استخدام شدن در یک شغل خلاقانه یا هنری درخواست ارسال می‌کنید، آدرس وب‌سایت حرفه‌ای یا پورتفولیوی اینترنتی‌تان را پیوست کنید تا کارفرمای آینده‌تان بتواند نمونه کارهای‌تان را ببیند.
  • خلاصۀ حرفه‌ای: خلاصۀ حرفه‌ای را در دو پاراگراف بنویسید. دقت کنید که این بخش را به صورت پاراگراف تنظیم کنید و جمله‌های کامل و واضحی بنویسید که سوابق حرفه‌ای و مهارت‌های مرتبطتان را به وضوح بیان کند.
  • دستاوردهای حرفه‌ای: به‌جای آن‌که فهرست دور و درازی از سوابق شغلی‌تان تهیه کنید، فقط سوابق حرفه‌ای مرتبط با موقعیت شغلی مورددرخواست را ذکر کنید و دستاوردها یا موفقیت‌های کسب‌شده برای هر نقش را بیان کنید. با این توصیف ممکن است لازم باشد در این بخش به ذکر یک یا دو موقعیت شغلی قبلی بسنده کنید.
  • دستاوردهای تحصیلی: لازم است تمام دستاوردهای تحصیلی مهم مانند دفاع از رسالۀ دکترا، مدرک‌های افتخاری دریافتی یا سابقۀ هدایت گروه‌های علمی را در رزومۀ کانادایی بنویسید. حواستان باشد که این اطلاعات را به ترتیب زمانی معکوس بنویسید، به عبارت دیگر ابتدا جدیدترین دستاوردها را ذکر کنید.
  • مهارت‌ها و شایستگی‌ها: این بخش به بیان حوزه‌های تخصصی حرفه‌ای و مهارت‌ها و شایستگی‌هایی اختصاص دارد که برای کارفرمای آینده‌تان به ارمغان خواهید برد. دقت کنید که توانایی‌های خاص مرتبط با شغل درخواستی را در این بخش از رزومه ذکر کنید. با بیان این مهارت‌ها و قابلیت‌ها ثابت می‌کنید که آمادگی لازم را برای به عهده گرفتن مسئولیت‌های مربوط به آن نقش دارید.

اکنون لازم است بدانید که چه مواردی را نباید در رزومۀ کانادایی درج کنید:

  • از واژگان «resume» یا «curriculum vitae» استفاده نکنید.
  • معرف‌ها و توصیه‌نامه‌ها: فرض بر این است که معرف دارید و در صورت لزوم کارفرما از شما خواهد خواست که توصیه‌نامه‌های‌تان را ارسال کنید.
  • تاریخ تولد: نوشتن سن در شیوه‌نامۀ قبلی نگارش روزمه جزء استانداردها بود. اما امروزه برای اکثر شرکت‌های فعال در کشورهای توسعه‌یافته سابقۀ کاری، مدارک تحصیلی و مهارت‌ها مهم‌تر از سن است.
  • جنسیت: بنا به همان دلیلی که برای سن گفته شد، به‌هیچ‌وجه نباید جنسیتتان را در روزمه بنویسید. جنسیت ارتباطی با درخواست شغل ندارد و اکثر شرکت‌ها جنسیت متقاضیان را برای اجتناب از تبعیض جنسیتی نادیده می‌گیرند.
  • نژاد یا ملیت: ذکر نژاد یا ملیت بنا به همان دلایلی که برای سن و جنسیت گفته شد، شایسته نیست.
  • وضعیت تأهل: وضعیت تأهل ارتباطی با درخواست استخدام ندارد.

پیوست کردن کاور لتر یا نامۀ پوششی به رزومه در زمان درخواست استخدام مرسوم است. در کاور لتر به اختصار توضیح می‌دهید که چرا فکر می‌کنید انتخاب مناسبی برای شغل موردنظر هستید.

کاور لتر را نیز مانند رزومه باید متناسب با شغل موردنظرتان تغییر بدهید. برای مثال اگر از هویت مدیر استخدام مطلع شدید، نامش را در ابتدای کاور لتر بنویسید.

خودتان را معرفی کنید و بگویید که برای کدام موقعیت شغلی درخواست می‌دهید. سپس به این سؤال پاسخ بدهید: «چرا این شغل را می‌خواهید؟»

پس از آن توضیح بدهید که چه مهارت‌ها و سوابقی دارید که شما را به متقاضی خوبی برای این موقعیت شغلی تبدیل می‌کند. صرفاً به همان مواردی که در رزومه نوشته‌اید، اکتفا نکنید. کاور لتر و رزومه باید مکمل هم باشند.

در پایان نامۀ پوششی از مدیر استخدام تشکر کنید و اشاره کنید که قصد دارید بعداً نتیجۀ استخدامتان را پیگیری کنید. می‌توانید اطلاعات تکمیلی مفیدی مانند لینک وب‌سایت یا پورتفولیو را نیز درج کنید.

مرحله سوم: آگهی‌های شغلی را بررسی کنید

آگهی های شغلی را بررسی کنید

اگر به پیدا کردن کار در کانادا علاقه دارید، فرایند کاریابی را با بررسی آگهی‌های شغلی شروع کنید. برای یافتن شغل رویایی‌تان در میان آگهی‌های شغلی لازم نیست حتماً در کانادا باشید، حتی قبل از سفر به کانادا هم می‌توانید جستجوی اینترنتی انجام بدهید. در سایت‌های کاریابی، فروم‌ها یا شبکه‌های اجتماعی جستجو کنید تا متوجه شوید که چه پست‌های خالی‌ای وجود دارد و مدارک و صلاحیت‌های‌تان را بررسی کنید. دامنۀ جستجوی‌تان را مطابق با صنعت، ناحیه و حقوق موردانتظارتان به کمک منابع اینترنتی محدود کنید. اگر سازمان موردعلاقه‌تان را پیدا کردید، با چند تن از کارکنانش تماس بگیرید و طی گفتگوهایی غیررسمی اطلاعات بیشتری دربارۀ فرهنگ، مزایا و استانداردهای شرکت به دست بیاورید.

پیداکردن آگهی‌های مرتبط به شغل موردنظر خود کمک بزرگی به شما می‌کند. آگهی‌های کار فقط برای اپلای کردن نیستند. شما می‌توانید با مطالعه شرح کلی و وظایف و صلاحیت‌های موردنیاز که در هر آگهی نوشته شده است، از مهارت‌های موردنیاز برای شغل خود اطلاعات کسب کنید و برای تکمیل رزومه و گسترش مهارت‌های خود اقدام کنید.

بهترین وب‌سایت‌های کاریابی در کانادا

وب‌سایت‌های بسیاری وجود دارند که با جستجوی عنوان شغلی موردنظر می‌توانید به صدها آگهی شغلی در استان‌ها و شهرهای مختلف کانادا دست پیدا کنید. همچنین بسیاری از وب‌سایت‌ها می‌توانند نتایج بر اساس تمام‌وقت بودن یا پاره‌وقت بودن، دورکاری یا حضوری و… مرتب کنند. در این قسمت تعدادی از بهترین سایت‌های بازاریابی در کانادا معرفی شده است.

آدرس سایت: https://ca.indeed.com

شرکت جهانی Indeed که انبوهی از اطلاعات مختلف در آن گردآوری شده است، شعبه‌های متعددی برای کشورهای مختلف، از جمله کانادا دارد. Indeed شغل‌هایی را که مطابق با استانداردهایش هستند، از سایت‌های دیگر (مانند صفحۀ حرفه‌ای شما) جمع‌آوری می‌کند و به رایگان به نمایش می‌گذارد. Indeed این امکان را به کارفرمایان می‌دهد که آگهی‌های شغلی را رایگان در پلتفرمش درج کنند.

آدرس سایت: https://www.glassdoor.com

خدمات کاریابی اینترنتی Glassdoor در بسیاری از کشورهای جهان، از جمله کانادا در دسترس است.

این پلتفرم جستجوی کار در ناحیۀ موردنظر را برای‌تان آسان می‌کند. به‌علاوه کاربران می‌توانند نظراتشان را دربارۀ شرکتی که قبلاً برای آن کار می‌کرده‌اند، در سایت بنویسند. بخش نظرات کمکتان می‌کند تا اطلاعات بیشتری را دربارۀ مزایا و معایب استخدام شدن در یک شرکت به دست بیاورید و از حقوق، مزایا و پاداش کار کردن برای شرکت موردنظرتان مطلع شوید.

آدرس سایت: https://www.linkedin.com

فهرست بهترین سایت‌های کاریابی کانادا بدون نام بردن از لینکدین کامل نخواهد بود. لینکدین عمدتاً به عنوان یکی از پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی برای متخصصانی شناخته شده است که می‌خواهند شبکۀ ارتباطی‌شان را گسترش بدهند و با دیگر متخصصان فعال در صنعت موردنظرشان ارتباط برقرار کنند. بخش آگهی‌های شغلی لینکدین نیز بسیار پربار است و مرتب به‌روز می‌شود.

دسترسی به لینکدین و فهرست آگهی‌های شغلی لینکدین برای تمام کارجویان رایگان است. البته برای دسترسی به بخش جستجوی کارکردها و ویژگی‌های تکمیلی باید هزینه پرداخت کنید.

آدرس سایت: https://www.jobbank.gc.ca

بانک مشاغل کانادا (Canada Job Bank) یکی از بهترین سایت‌های کاریابی است. مهم نیست در کدام یک از استان‌های کانادا می‌خواهید مشغول به کار شوید، در هرحال بانک مشاغل کانادا می‌تواند کمک بسیار مؤثری در یافتن شغل موردنظرتان به شما بکند.

بانک مشاغل کانادا بانک مشاغل رسمی حکومت کاناداست و فهرست مشاغل را به دو زبان فرانسوی و انگلیسی در اختیار کاربران می‌گذارد. این سایت ابزاری مانند رزومه‌ساز و برنامۀ موبایل رایگان برای جستجوی مستمر دارد که جستجوی شغل را برای‌تان راحت‌تر می‌کند.

آدرس سایت: https://www.monster.ca

Monster Canada وب‌سایت کاریابی بزرگ و معروف دیگری است که برای کارجویان کانادا بسیار مفید است. این پلتفرم یکی از اولین سایت‌های تجاری جهان و یکی از اولین سایت‌های کاریابی بزرگ جهان به شمار می‌آید.

Monster Canada این امکان را برای کاربران فراهم ساخته است که رزومه‌شان را به راحتی بارگذاری کنند، به شبکه‌های حرفه‌ای دسترسی داشته باشند، پروندۀ شرکت‌های مختلف را بررسی کنند و از امکانات مختلف دیگر بهره‌مند شوند. به‌علاوه Monster Canada بر پایۀ علائق، مهارت‌ها و سوابق منحصر به ‎فردتان به شما برای مناسب بودن جهت اشتغال در یک نقش شغلی خاص امتیاز می‌دهد.

علاوه‌بر وب‌سایت‌های فوق، ادارۀ مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا (IRCC) بودجۀ بیش از 500 سازمان را در سراسر کانادا تأمین می‌کند که به مهاجران خدمات می‌دهند و مختص مهاجران تازه‌وارد هستند. بسیاری از این سازمان‌ها در زمینۀ حمایت از استخدام مهاجران تخصص دارند و خدماتشان رایگان است. برای مشاهدۀ فهرستی از این سازمان‌ها این‌جا کلیک کنید.

به‌علاوه فکر خوبی است که کارفرمایان موردعلاقه‌تان را انتخاب کنید و مستقیماً از طریق وب‌سایت کارفرما درخواست بدهید. بسیاری از کارفرمایان بخش «همکاری با ما» و «فرصت‌های شغلی» در وب‌سایتشان دارند.

مرحله چهارم: برای شغل مورد نظر اپلای کنید

برای شغل مورد نظر اپلای کنید

هنگامی که رزومه خود را آماده کردید و آگهی‌های مطلوبتان را پیدا کردید وقت آن است که اپلای کنید. توجه داشته باشید که نیازی نیست حتماً برای تمام کارفرمایان یک رزومه ثابت بفرستید. سعی کنید رزومه ی خود را بر اساس الزامات و صلاحیت‌های موردنیاز هر آگهی ویرایش کنید.

می‌توانید درخواست استخدامتان را مستقیماً از طریق وب‌سایت‌های معرفی‌شده در بخش قبل ارسال کنید یا از طریق ایمیل اپلای کنید. ارسال درخواست از طریق ایمیل به‌ویژه زمانی پیشنهاد می‌شود که به واسطۀ یک شبکۀ ارتباطی از فرصت شغلی مطلع شده باشید.

پس از ارسال درخواست استخدام چند روز بعد پیگیری کنید تا نشان بدهید که چقدر برای استخدام در آن شرکت اشتیاق دارید. البته باید مؤدبانه پیگیری کنید.

اگر در مصاحبه شرکت کردید، پس از مصاحبه ایمیلی برای مصاحبه‌کننده بفرستید و از ایشان تشکر کنید که این فرصت را در اختیارتان گذاشتند. ارسال نامۀ تشکر به متمایز شدنتان از بقیۀ کارجویان کمک می‌کند.

هرچند کاریابی در کانادا راحت نیست، اما مطمئن باشید که ممکن است. آماده و خوش‌بین باشید تا شانس بیشتری برای پیدا کردن کار در کانادا داشته باشید.

رعایت توصیه‌های زیر برای کاریابی در کانادا کمکتان می‌کند:

  • حتماً توصیه‌نامه‌های قوی و متقاعدکننده‌ای را از کارفرمایان قبلی بگیرید. بسیاری از کارفرمایان کانادایی از شما معرف و توصیه‌نامه می‌خواهند.
  • ذهنیت درست داشته باشید. در برخورد با کارفرمایان احتمالی صبور، خوش‌بین و مشتاق باشید.
  • گزینشی عمل کنید و کارهایی را که برای‌شان درخواست استخدام ارسال می‌کنید، با دقت انتخاب کنید. کارجویانی که انبوه درخواست‌ها را ارسال می‌کنند، عموماً از افرادی که گزینشی پیش می‌روند، عملکرد بدتری دارند. به‌علاوه وقتی کارهای موردعلاقه‌تان را انتخاب می‌کنید، دستتان برای تغییر رزومه و کاور لتر متناسب با شغل درخواستی بازتر می‌شود و بهتر می‌توانید خودتان را برای مصاحبه آماده کنید.

نکاتی که شانس شما را برای پذیرفته شدن برای مصاحبه افزایش می‌دهد

برای این که کارفرمایان شما را برای موقعیت شغلی در نظر بگیرند باید ثابت کنید که توانایی و صلاحیت‌های لازم برای انجام آن کار را دارید. روابط اجتماعی و نتورکینگ با افراد بانفوذ و حرفه‌ای در زمینه مربوط به شغل شما نیز بسیار تأثیرگذار خواهد بود و موقعیت‌های غیرمنتظره‌ای برای شما به وجود خواهد آورد. برای بیشتر کردن شانس خود به این موارد توجه داشته باشید.

یکی از بهترین راه‌ها برای کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ فرایند استخدام و کاریابی، برقراری ارتباط با متخصصانی با اهداف و تجربه‌های مشترک است. در این بین ایجاد شبکۀ ارتباطی با افرادی که به کانادا مهاجرت کرده‌اند و حال پستی در صنعت یا حوزۀ موردنظرتان دارند، برای‌تان بسیار ارزشمند خواهد بود. به شبکه‌های اجتماعی حرفه‌ای مراجعه کنید و با همکاران سابق، دوستان، همتایان، استادان و کارشناسان صنایع دیگر ارتباط برقرار کنید.

درس‌های مفیدی را از تجربیات دیگران یاد بگیرید. به‌علاوه متخصصانی که با آنان آشنا می‌شوید، توصیه‌های مفیدی را در اختیارتان می‌گذارند که عمل کردن به آن‌ها باعث صرفه‌جویی در پول و وقت‌تان می‌شود. این روابط و مشاوره‌ها فرایند کاریابی را آسان‌تر و لذت‌بخش‌تر می‌کند. ازاین‌گذشته ممکن است آشنایان جدیدتان به شما اطلاع بدهند که شرکتشان در حال استخدام نیرو است یا اگر پست شغلی مناسبی خالی شود، با شما تماس بگیرند.

بسته به این‌که در کدام استان می‌خواهید زندگی کنید، کارفرمایان تسلط بر زبان انگلیسی، فرانسوی یا هر دو زبان را جزء شرایط استخدام قرار خواهند داد. بنابراین شرح شغل را به دقت بخوانید و از هنجارهای منطقه‌ای مطلع شوید تا مطمئن شوید که مهارت‌های زبانی لازم را دارید. اگر شک دارید که می‌توانید انتظارات کارفرمای آینده‌تان را برآورده کنید یا خیر، در یک آزمون زبان شرکت کنید یا در دوره‌های آموزش زبان حضوری یا مجازی ثبت‌نام کنید. به این ترتیب مطمئن می‌شوید که برای برقراری ارتباط با همکاران، مدیران و مشتریان آماده هستید.

اگر هنوز ساکن کانادا نیستید، بدون شک درخواست‌های اینترنتی منبع کاریابی فوق‌العاده‌ای برای‌تان خواهد بود. با این‌حال بهتر است بررسی کنید که آیا می‌توانید به کانادا سفر کنید و ملاقاتی حضوری با کارفرمای احتمالی‌تان داشته باشید یا خیر. این ملاقات فرصت مغتنمی است تا تأثیری مثبت و ماندگار بر کارفرما بگذارید، ضمناً خودتان نیز این فرصت را پیدا می‌کنید که آن ناحیه از کانادا، فضای شرکت یا فروشگاه را از نزدیک بررسی کنید. در ملاقات با مدیر آینده می‌توانید سؤال‌های‌تان را دربارۀ فرایند استخدام بپرسید و نشان بدهید که چقدر به شغل آینده‌تان متعهد هستید. به‌علاوه با صحبت دربارۀ سوابق حرفه‌ای و تأکید بر روی ویژگی‌هایی که شما را به متقاضی ایده‌آلی برای شغل موردنظر تبدیل می‌کند، شانس استخدامتان را بالاتر می‌برید.

ممکن است داشتن سابقۀ کار در کانادا یکی از شرایط استخدام باشد، پس در کارهای داوطلبانه شرکت کنید و خودتان را برای شغل آینده‌تان آماده کنید. مراکز و فروم‌های کانادایی بسیاری برای کار داوطلبانه و خیریه وجود دارد که فرصت‌هایی را در بخش‌های حرفه‌ای گوناگون در اختیار علاقه‌مندان می‌گذارند. به‌علاوه کار داوطلبانه فرصت ارزشمندی برای آشنا شدن با متخصصین دیگر و برقراری روابط حرفه‌ای است. از این گذشته با شرکت در کارهای داوطلبانه می‌توانید استان یا ناحیۀ محل کار آتی‌تان را بررسی کنید و با آن‌جا آشنا شوید. ضمناً می‌توانید دوست پیدا کنید و با افراد حرفه‌ای باسابقه‌ای آشنا شوید که بتوانند معرفتان برای استخدام شدن در پست‌های خالی باشند.

تقاضا برای کدام شغل‌ها در کانادا بالا است؟

تقاضا برای کدام شغل ها در کانادا بالا است؟

فهرست شغل‌های پرتقاضا در سال 2023 احتمالاً تابع همان روندهایی است که در سال‌های گذشته ایجاد شده است. این روندها شامل افزایش تقاضا برای خدمات تحویل درب منزل، فشار بالاتر از حد عادی بر کادر درمان و تقاضای مستمر برای نیروی کار فنی‌_‌حرفه‌ای ماهر می‌شود. از آنجا که بسیاری از کانادایی‌ها به دورکاری ادامه می‌دهند، تعداد کارهایی که می‌توان آن‌ها را از خانه انجام داد، نیز افزایش یافته است. به همین ترتیب چون بسیاری از کارکنان و خانواده‌ها ساعت بیشتری در خانه می‌مانند، تقاضا برای خدمات تحویل درب منزل و شغل‌هایی افزایش داشته است که در ادامه دادن به دورکاری و ماندن در خانه به مردم کمک می‌کنند.

متوسط حقوق در سطح کشور: 51/20 دلار در ساعت

کار اصلی مهندسان برق امتحان کردن تجهیزات و سیستم‌های برقی است. برخی مهندسان برق در زمینۀ موتورها، سیستم‌های سرگرمی، خودرو یا هواپیما تخصص دارند. برخی مهندسان برق در زمینۀ یک سیستم خاص تخصص دارند و برای تعمیر یا رفع مشکلات به تماس‌های تلفنی پاسخ می‌دهند. افزایش وابستگی به خودکارسازی و سیستم‌های کامپیوتری تقاضا را برای استخدام مهندسان برق در سراسر کانادا افزایش داده است. مهندسان برق از سیستم‌های بسیاری پشتیبانی می‌کنند که وجودشان برای کارکنان بخش دولتی و فعالیت‌های ضروری حیاتی است.

متوسط حقوق در سطح کشور: 53/38 دلار در ساعت

پرستاران رسمی در انجام و تفسیر آزمایش‌های پزشکی ساده، برقراری ارتباط با بیماران، مراقبت از بیماران و ثبت سوابق پزشکی به کادر درمان کمک می‌کنند. پرستاران رسمی طرح‌های مراقبت پرستاری را تنظیم و اجرا می‌کنند و نقش مهمی در اطلاع‌رسانی به بیماران دربارۀ وضعیت‌شان دارند. در شرایطی که فشار کاری بر کادر درمان افزایش می‌یابد و سلامت عموم مردم وابستگی شدیدی به کادر درمان پیدا می‌کند، وجود پرستاران برای انجام آزمایش، واکسیناسیون و ایجاد هماهنگی بین مردم حیاتی است. به همین دلایل تقاضا برای استخدام پرستاران رسمی و پرستاران تجربی دارای مجوز افزایش چشمگیری داشته است. انتظار می‌رود این روند همچنان ادامه داشته باشد.

متوسط حقوق در سطح کشور: 44/50 دلار در ساعت

مدیر شبکه سخت‌افزار شبکه را پیکربندی می‌کند، امور مربوط به نگهداری و تعمیرات را انجام می‌دهد، نرم‌افزار شرکت را با فناوری اختصاصی مانند کامپیوتر یا تلفن مدیریت می‌کند. مدیر شبکه به عنوان عضوی از بخش IT در زمینۀ راه‌اندازی و استمرار فعالیت شبکه‌های کامپیوتری، بدون مشکل فنی تخصص دارد. با توجه به این که تعداد کسب و کارهایی که کارمندان دورکار استخدام می‌کنند، بیشتر شده، نقش کارمندان بخش پشتیبانی فنی مانند مدیران شبکه برای حفظ کارآمدی کسب و کارها پررنگ‌تر شده است.

متوسط حقوق در سطح کشور: 36/40 دلار در ساعت

مشاوران مالی متخصصان حسابداری هستند که در مدیریت پول به کسب و کارها و افراد کمک می‌کنند. آنان مشتریانشان را در زمینۀ راهبردهای سرمایه‌گذاری و پس‌انداز راهنمایی می‌کنند، سبد سرمایه‌گذاری مشتریان را مدیریت می‌کنند و طرح‌های منظمی را برای امور مالی تدوین می‌کنند. ازآن‌جا که مردم امروزه چاره‌ای جز متنوع‌سازی روش‌های درآمد ندارند و باید در مسائل مالی‌شان تجدیدنظر کنند، مشاوران مالی بسیار پرطرفدار شده‌اند و انتظار می‌رود که این شغل در آینده نیز همچنان پرتقاضا باقی بماند.

متوسط حقوق در سطح کشور: 26/82 دلار در ساعت

جوشکاران استادکاران ماهری هستند که فلزهای مختلف را با استفاده از حرارت به هم جوش می‌دهند تا محصولات، کالاها یا سازه‌های مختلفی را بسازند یا تعمیر کنند. جوشکاران نقش مهمی در حفظ یکپارچگی ساختاری سازه‌های فلزی مانند خانه، سازه‌های تجاری، خودروها، پل‌ها، کشتی‌ها یا هواپیماها دارند. حتی برخی جوشکاران در حوزه‌های خاصی مانند جوشکاری زیرآب تخصص دارند. جوشکاری با توجه به کمبود نیروی کار فنی، همچنان شغلی پرتقاضا باقی خواهد ماند.

متوسط حقوق در سطح کشور: 37 دلار در ساعت

حسابداران حساب و کتاب پول ورودی و خروجی از شرکت را نگه می‌دارند. حسابداران علاوه بر آماده‌سازی گزارش‌های مالی و اظهارنامه‌های مالیاتی، سوابق دقیق فعالیت‌های مالی شرکت را نیز ثبت می‌کنند. کانادا مدتی است که با کمبود حسابدار مواجه است، بنابراین این شغل در آیندۀ قابل‌پیش‌بینی همچنان پرطرفدار باقی خواهد ماند.

متوسط حقوق در سطح کشور: 50/90 دلار در ساعت

مدیر پروژه پروژه‌های شرکت را سازمان‌دهی و برنامه‌ریزی می‌کند و بر پیشرفت و تکمیل پروژه‌ها نظارت دارد. مدیر پروژه بر روی اتمام به‌موقع پروژه با بودجۀ تخصیص‌داده‌شده، ضمن برآورده کردن تمام موارد تخصصی خواسته‌شده متمرکز است. مدیران پروژه در بخش ساخت و ساز، فناوری اطلاعات یا صنایع دیگری مشغول به کار می‌شوند که بر اتمام پروژه‌های بزرگ نظارت دارند. این نقش برای موفقیت بسیاری از کسب و کارها ضروری است و احتمالاً در آینده نیز همچنان پرتقاضا خواهد بود.

متوسط حقوق در سطح کشور: 63/18 دلار در ساعت

کارگران ساده افراد بدون مدرکی هستند که برای کمک کردن در کارها در محل‌های ساخت و ساز، مزارع یا دیگر کارگاه‌های نیازمند نیروی کار یدی و بدنی استخدام می‌شوند. کارگران مواد و مصالح را جابه‌جا می‌کنند، وظایف سادۀ ساخت و ساز را انجام می‌دهند یا کارهای ساده و مقدماتی مربوط به نگهداری از ساختمان‌ها و دستگاه‌ها را به عهده می‌گیرند. پیش‌بینی می‌شود که کارگران خط مونتاژ، کارگران ساختمانی و نیروی کار مزارع همچنان به دلیل کمبود نیرو در کانادا جزء مشاغل پرطرفدار باشند.

متوسط حقوق در سطح کشور: 70/21 دلار در ساعت

دستیار اجرایی مسئول پشتیبانی اداری و اجرایی از تیم رهبری شرکت است و باید مطمئن شود که مدیران شرکت می‌توانند کارها را بدون مشکل و به روشی کارآمد انجام بدهند. از جمله وظایف دستیار اجرایی می‌توان به پاسخگویی تماس‌های تلفنی، برنامه‌ریزی جلسه‌ها و قرارهای ملاقات و ارسال و دریافت مکاتبات اشاره کرد. چون دستیاران اجرایی می‌توانند این کارها را از راه دور هم انجام بدهند، احتمالاً تقاضای بالایی برای این شغل وجود خواهد داشت.

متوسط حقوق در سطح کشور: 54/10 دلار در ساعت

توسعه‌دهندۀ نرم‌افزار نرم‌افزارها را تا جایی امتحان می‌کند و توسعه می‌دهد که نرم‌افزار در نهایت بتواند نیازهای مشتری را برآورده کند. همچنین توسعه‌دهندۀ نرم‌افزار مسئول تضمین کیفیت نرم‌افزار و ارتقای برنامه‌های فعلی است و مستندات لازم را برای سیستم‌های نرم‌افزاری تهیه می‌کند. نرم‌افزار تولیدشده توسط توسعه‌دهندۀ نرم‌افزار انجام دادن وظایف خاص با استفاده از کامپیوتر و تلفن، مانند بازی یا ورود اطلاعات به پایگاه داده‌ها، را برای کاربران ممکن می‌سازد. چون توسعه‌دهندگان نرم‌افزار می‌توانند دورکاری کنند و تقاضا برای نرم‌افزارهای جدید با سرعتی بی‌سابقه پیوسته در حال افزایش است، این شغل یکی از مشاغل پرطرفدار در آینده خواهد بود.

متوسط حقوق در سطح کشور: 32/25 دلار در ساعت

رانندۀ کامیون وسایل حمل و نقل سنگین را برای تحویل دادن کالاها می‌راند؛ مسافتی که رانندگان کامیون برای تحویل کالا طی می‌کنند، غالباً طولانی است. رانندۀ کامیون نقش مهمی در عملیات‌های تدارکات و لجستیک دارد و عضو مهمی از زنجیرۀ تأمین است. با توجه به این که تعداد فزاینده‌ای از مشتریان به خرید اینترنتی روی آورده‌اند، حمل و نقل محصولات در سراسر کانادا بیشتر از گذشته شده است. با این توصیف انتظار می‌رود تقاضا برای استخدام رانندگان کامیون امسال نیز بالا باشد.

متوسط حقوق در سطح کشور: 49/20 دلار در ساعت

مدیر منابع انسانی یکی از اعضای مهم تیم منابع انسانی است که مانند رابط بین کارکنان و مدیریت عمل می‌کند. به‌علاوه مدیر منابع انسانی وظیفه‌های اجرایی را هدایت می‌کند، فعالیت‌های کارکنان بخش منابع انسانی را مدیریت می‌کند و همکاری تنگاتنگی با مدیران ارشد برای تأمین نیازهای منابع انسانی دارد. حتی ممکن است تخصیص منابعی مانند بودجه، زمان، کارکنان و فناوری به مدیر منابع انسانی سپرده شود. این نقش برای بسیاری از کسب و کارها حیاتی است و احتمالاً امسال نیز تقاضای بالایی برای این شغل در کانادا وجود خواهد داشت.

قوانین کار دانشجویی در کانادا

بسیاری از دانشجویان مقیم کانادا برای تامین مخارج خود نیاز به پیدا کردن کار دارند. کار با ویزای تحصیلی کانادا ممکن است اما تحت شرایط خاصی. برای پیدا کردن کار دانشجویی باید مراحل مشابهی که ذکر شد را طی کنید. اما قبل از هر چیز باید در ویزای تحصیلی شما ذکر شده باشد که آیا اجازه کار در داخل یا خارج از دانشگاه را دارید یا نه. اگر قصد کار حین تحصیل را دارید باید هنگام گرفتن ویزای تحصیلی به این نکته توجه داشته باشید. همچنین باید مشخص کنید که می‌خواهید در داخل دانشگاه کار کنید (on-campus) یا در خارج از دانشگاه (off-campus). هرکدام شرایط و الزامات خاص خود را دارد.

در هر صورت شما نیاز به شمار سین یا SIN دارید. این شماره مانند کد ملی شما عمل خواهد کرد و چه اقامت موقت با ویزای کار یا تحصیل داشته باشید و چه اقامت دائم یا شهروندی، باید این شماره را دریافت کنید. گرفتن شماره سین نیز یا از طریق وبسایت دولت کانادا یا از طریق دفاتر Service Canada به صورت رایگان انجام می‌شود.

شرایط کار در داخل دانشگاه حین تحصیل

اگر در اجازۀ تحصیلتان قید شده باشد که اجازۀ کار در داخل یا خارج از دانشگاه را حین تحصیل دارید، می‌توانید به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی در کانادا مشغول به کار شوید.

در شرایط زیر می‌توانید بدون اجازۀ کار داخل دانشگاه کار کنید:

  • اگر دانشجوی تمام‌وقت تحصیلات تکمیلی باشید.
  • اجازۀ تحصیل معتبر داشته باشید.
  • کد بیمۀ اجتماعی (SIN) داشته باشید.

شرایط کار در خارج از دانشگاه حین تحصیل

اگر شرایط لازم را برای کار خارج از دانشگاه داشته باشید، نیازی به اجازۀ کار ندارید. اگر تمام شرایط زیر را داشته باشید، می‌توانید بدون اجازۀ کار خارج از دانشگاه کار کنید:

  • دانشجوی تمام‌وقت در یکی از مراکز آموزشی منتخب (DLI) باشید.
  • در یک دورۀ آموزشی تخصصی، فنی‌_‌حرفه‌ای یا تحصیلات تکمیلی ثبت‌نام کرده باشید.
  • دورۀ تحصیلتان حداقل 6 ماه طول بکشد و در پایان دوره مدرک، دیپلم یا گواهی دریافت کنید.
  • تحصیل را شروع کرده باشید
  • کد بیمۀ اجتماعی (SIN) داشته باشید.

فرهنگ کاری در کانادا

فرهنگ کاری درکانادا

اگر به عنوان یک تازه‌وارد با فرهنگ کاری کانادا آشنا شوید، از همان ابتدای کاریابی از مزیت مهمی برخوردار می‌شوید. اگر در حال جستجوی اولین کارتان در کانادا هستید، بدانید که چنانچه بتوانید هم‌سو بودنتان را با فرهنگ کاری محلی کانادا اثبات کنید، احتمال استخدام‌ شدن‌تان بیشتر می‌شود. توانایی‌تان برای سازگاری سریع با فرهنگ سازمانی شرکت، پس از شروع به کار تأثیر مهمی بر توانایی همکاری گروهی‌تان خواهد گذاشت. سازگار شدن با فرهنگ سازمانی موجب می‌شود تا برای کمکی که به پیشبرد اهداف شرکت می‌کنید، از شما تقدیر شود، دستاوردهای‌تان به رسمیت شناخته شود و در زندگی شغلی‌تان پیشرفت کنید.

ساعات کاری طولانی و کار کردن در روزهای آخر هفته در بسیاری از کشورها امری پذیرفته‌شده و حتی موردانتظار است. اما ساعات کاری در کانادا از دوشنبه تا جمعه از ساعت 9 صبح تا 5 عصر است. اگرچه ساعات کاری طولانی‌تر یا متفاوت در بعضی صنایع متداول است.

رعایت ساعات کاری برای مردم کانادا مهم است؛ به ندرت پس از اتمام روز کاری ایمیل یا پیام دریافت می‌کنید. حتی اگر پیامی پس از ساعت کار دریافت کنید، هیچ اشکالی ندارد که فردا در ساعت کاری به آن پاسخ بدهید. اگر کار فوری ندارید، بهتر است پیام یا ایمیلتان را فردا صبح ساعت 9 ارسال کنید و در ساعات غیراداری مزاحم همکارتان نشوید.

پوشش اداری در کانادا نسبتاً محافظه‌کارانه و رسمی است، مگر آن‌که در بخش پشتیبانی و دور از چشم مشتریان مشغول به کار باشید یا در سازمانی کار کنید که محیط کار غیررسمی داشته باشد. اگر شرکت در جلسه‌های کاری متعدد یا تعامل با مشتریان لازمۀ شغلتان است، بهتر است لباس رسمی اداری بپوشید.

کانادایی‌ها برای وقت‌شناسی ارزش قائل‌اند و اگر برای شرکت در جلسه تأخیر داشته باشید، معمولاً بیشتر از 15 دقیقه منتظرتان نمی‌مانند. حتی اگر در بخش مدیریت ارشد مشغول به کار باشید، منتظر نگه داشتن دیگران بی‌ادبی و بی‌احترامی تلقی می‌شود. اگر می‌دانید که تأخیر خواهید داشت، برای فردی که با او قرار دارید، پیام بفرستید و زمان رسیدنتان را اطلاع بدهید.

تأخیر مکرر برای حاضر شدن در محل کار باعث می‌شود غیرحرفه‌ای به نظر برسید و تعهدتان به کار و مهارت مدیریت زمانتان زیر سؤال برود. به همین ترتیب به‌موقع تمام نکردن مکرر کارها بدون دلیل مشخص موجب می‌شود مدیر یا همکارانتان به این نتیجه برسند که به کارتان علاقه ندارید یا نمی‌توانید وظایفتان را انجام بدهید.

در محیط کار کانادا با تمام کارکنان به صورت برابر و عادلانه رفتار می‌شود و تبعیض جنسیتی، سنی، نژادی یا به دلیل گرایشات جنسی غیرقانونی است. موقعیت شغلی به تنهایی احترام نمی‌آورد و متخصصان جوان غالباً در جلسه‌ها شرکت داده می‌شوند و از آنان خواسته می‌شود که نظراتشان را اعلام کنند. محیط کار غالباً متنوع است و درک تفاوت‌های فرهنگی و احترام گذاشتن به تفاوت‌ها امری مهم و پسندیده تلقی می‌شود.

مهارت‌های فنی برای موفق شدن در محیط کار کانادا کافی نیستند. اهمیت مهارت‌های نرم مانند مهارت‌های ارتباطی و میان‌فردی، توانایی‌های تصمیم‌گیری و رهبری به‌طور روزافزون در حال افزایش است. اکثر کارفرمایان کانادایی هنگام مصاحبه به دنبال متقاضیانی می‌گردند که از ترکیبی از مهارت‌های نرم و سخت لازم برای شغل موردنظر برخوردار باشند.

مهارت‌های نرمی مانند مهارت‌های ارتباطی و برقراری رابطه به اندازۀ مهارت‌های سخت برای کارآفرینان اهمیت دارند. پیش از صحبت دربارۀ کسب و کار باید روابط دوستانه‌ای را با مشتریان و شرکای کاری برقرار کنید و اعتمادشان را جلب کنید. برقراری رابطه خارج از محیط شرکت کمکتان می‌کند تا بازار کانادا را بهتر بشناسید و فرهنگ کاری کانادا را بهتر درک کنید. به‌علاوه برای بیان اثربخش ایده‌های‌تان باید از مهارت‌های ارتباطی قوی برخوردار باشید.

کلام آخر

 پیداکردن کار در کانادا ممکن است پروسه طولانی و پیچیده‌ای اشد. با انجام پژوهش و داشتن آمادگی کافی پیمودن مراحل کاریابی در کانادا را برای خود ساده کنید. همچنین با برقراری روابط و نتورکینگ با افراد حرفه‌ای و تأثیرگذار شانس خود را برای پیداکردن شغل دلخواه خود بیشتر کنید. بازار کار در کانادا گستردگی و تنوع زیادی دارد و باتوجه‌به مهارت‌ها و قابلیت‌های شما می‌توانید موقعیت‌های فراوانی را برای خود بسازید. همچنین اهمیت رزومه و توصیه‌نامه قوی را فراموش نکنید. کارشناسان ما در ورسک جاب، با تجربه و مهارت بالایی که در پیداکردن کار برای متقاضیان دارند می‌توانند در تمام مراحل کاریابی شما را یاری کنند. برای دریافت مشاوره می‌توانید با شماره‌های ورسک جاب تماس بگیرید تا از راهنمایی متخصصین کاریابی ما بهره‌مند شوید.

پرسش‌های پرتکرار

آیا پیدا کردن کار در کانادا سخت است؟

اگر سابقۀ تحصیلی خوب و چند سالی هم سابقۀ کار داشته باشید، نسبت به اکثر کارجویان در موقعیت بهتری قرار می‌گیرید. اما اگر مهاجر تازه‌واردی هستید که مهر مدرک‌تان هنوز خشک نشده است، برای کار پیدا کردن در کانادا باید بیشتر تلاش کنید. البته مطمئن باشید که کاریابی در کانادا حتی با این شرایط هم غیرممکن نیست.

آیا می‌شود بدون مدرک دانشگاهی در کانادا کار پیدا کرد؟

مردم عموماً این سؤال را می‌پرسند، چون فکر می‌کنند که برای کار در کانادا باید مدرک دانشگاهی داشته باشند. اما اصلاً این‌طور نیست. کانادا روش‌های مختلفی را برای مهاجرت و دریافت ویزا در تمام سطوح مهارتی تعریف کرده است و حتی مهاجران بدون‌مدرک هم می‌توانند در کانادا کار پیدا کنند.

حقوق پایه در کانادا چقدر است؟

افرادی که کار نیمه‌وقت، موقت یا با حقوق پایین و حداقلی دارند، همچنان در کانادا با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند. برای آن‌که پابه‌پای تورم پیش بروید، حداقل حقوق فدرال از یکم آوریل 2023 از 55/15 دلار در ساعت به 65/16 دلار در ساعت افزایش یافت.

آیا می‌توان از ایران در کانادا کار پیدا کرد؟

متقاضیان کاریابی در کانادا می‌توانند برای شغل‌های دورکاری نیز اپلای کنند. گاهی لازم است که برای مصاحبه شغلی حضوری به کانادا بروند. در مواردی نیز انجام مصاحبه از طریق تماس تصویری انجام خواهد شد.

مالیات بر درآمد در کانادا چقدر است؟

نرخ مالیات بر درآمد فدرال در سال 2022 از 15 تا 33 درصد بود. البته نرخ مالیات بر درآمد در تمام استان‌های کانادا یکسان نیست. برای مثال نرخ مالیات بر درآمد در انتاریو در سال 2022 از 05/5 تا 16/13 درصد بود.

رزومه با فرمت کانادایی باید چند صفحه باشد؟

رزومۀ اکثر کارجویان دو صفحه است. اگر تازه‌کار هستید یا تازه فارغ‌التحصیل شده‌اید، رزومۀ یک‌صفحه‌ای تنظیم کنید. البته اگر سابقۀ کار زیادی داشته باشید، با توجه به مدت سابقۀ کاری‌تان می‌توانید صفحات رزومه را در صورت لزوم به سه صفحه افزایش بدهید.

آیا حتماً باید کاور لتر بنویسم؟

در 98% موارد باید کاور لتر را ضمیمۀ درخواست استخدامتان بکنید. هرچند ممکن است کارفرمایان کاور لتر را اصلاً نخوانند، اما از متقاضیان انتظار دارند که کاور لتر تهیه کنند. کاور لتر احتمال استخدام شدنتان را افزایش می‌دهد و شما را از متقاضیان دیگر با پیشینه و رزومۀ مشابه متمایز می‌سازد.

تفاوت رزومه و سی وی (CV) چیست؟

CV شامل تاریخچۀ کاملی از مدارک تحصیلی می‌شود و بنابراین طول این مدرک متغیر است. در مقابل در رزومه مهارت‌ها و شایستگی‌های‌تان را برای یک شغل خاص به اختصار بیان می‌کنید. بنابراین رزومه معمولاً کوتاه‌تر از CV است و برحسب میزان سابقۀ کار معمولاً یک یا دو صفحه است.

پیدا کردن کار پاره وقت یا آنلاین در کانادا چگونه است؟

پیدا کردن کار پاره وقت و آنلاین در کانادا فرقی با کار تمام وقت نمی‌کند. شرایط آن نیز بستگی به کارفرما دارد. با کار پاره وقت و آنلاین نیز می‌توان ویزای کار کانادا گرفت و به این کشور مهاجرت کرد.

پیدا کردن کار در کدام استان‌های کانادا آسان تر است؟

آسان ترین استان برای پیدا کردن کار در حال حاضر استان آنتاریو است. به دلیل برنامه ی نامزدی استانی و قوانین آسان مهاجرت، این استان به یکی از بهترین گزینه‌های کاریابی و اقامت برای مهاجرین تبدیل شده است. از لحاظ آسان بودن کاریابی نیو برانزویک در رتبه ی دوم قرار می‌گیرد. سایر استان‌هایی که پایین ترین نرخ بیکاری در کانادا را دارند آلبرتا، بریتیش کلمبیا و ساسکچوان هستند.

آیا با ویزای همراه کانادا می‌توان کار پیدا کرد؟

بله. اگر همراه شخصی هستید که ویزای تحصیلی یا کار دریافت کرده است، مثلا همسر، شما با ویزای همراه خود می‌توانید جواز کار باز یا اپن ورک پرمیت (Open Work Permit) بگیرید. این جواز به شما اجازه می‌دهد تا برای هر کارفرمایی که تمایل داشتید کار کنید.

آیا پیدا کردن کار در کانادا برای ایرانیان سخت‌تر است؟

پیدا کردن کار در کانادا برای ایرانیان تفاوت چندانی با دیگر ملیت‌ها ندارد. ایرانیان نیز می‌توانند برای آگهی‌های استخدامی در کانادا رزومه بفرستند و اپلای کنند.