فهرست مطالب
- 1 دلایل شرکت در مصاحبه کاری در کانادا چیست؟
- 2 8 گام تا آماده شدن برای مصاحبه شغلی کانادا
- 3 گونههای متداول پرسشهایی که در مصاحبه شغلی کانادا پرسیده میشود (همراه با مثال)
- 4 توصیههایی برای مصاحبه کاری کانادا
- 5 چطور در مصاحبه کاری به سؤال «بزرگترین نقطه ضعف» پاسخ بدهید؟
- 6 سؤالاتی که میتوانید در پایان مصاحبه از مصاحبهگر بپرسید.
- 7 پرسشهای متداول
دریافت پیشنهاد شغلی و استخدام شدن توسط کارفرمای کانادایی طبعاً شانس کار کردنتان را در کانادا افزایش خواهد داد. درهرحال اگر قصد کار کردن در کانادا دارید و میخواهید کار خوبی پیدا کنید، بهترین کار این است که از قبل خود را برای مصاحبه شغلی آماده کنید. شرکت در مصاحبه به معنای این است که فرصت مناسبی پیدا کردهاید تا توانمندیهای خود و مناسب بودنتان را برای نقش مورد نظر به کارفرما ثابت کنید. کار سخت و دشوار از همینجا آغاز میشود. آمادگی برای مصاحبه به کارجویان حرفهای کمک میکند تا خود را برای پاسخ دادن به سؤالات مصاحبهگر یا هیأت مصاحبه آماده کنند. برای نیروی کار متخصصی که قصد کار کردن در کانادا را دارد، وقت گذاشتن جهت آمادگی برای مصاحبه شغلی بسیار مهم است. بسیار باارزش است که بدانید چگونه باید در بازارهای خاص بازاریابی کنید و شایستگیهایتان را بیان کنید، چرا که بهاینترتیب نشان میدهید از توانایی پیشرفت در جایگاه شغلی مورد نظر برخوردار هستید. در این مقاله راهنمایی هشتمرحلهای را درباره آماده شدن برای مصاحبهکاری در کانادا آماده کردهایم؛ این راهنما توصیههای مفیدی را در اختیارتان میگذارد که در هنگام نیاز میتوانید به آن رجوع کنید.
دلایل شرکت در مصاحبه کاری در کانادا چیست؟
نیروی کار حرفهای در مصاحبه شغلی کانادا شرکت میکند، چون میخواهد تغییری را در محیط کارش ایجاد کند یا موقعیتی را بیابد که رضایت شغلی بیشتری را برایش به ارمغان بیاورد. کارجویان خواستار کار کردن در کانادا هستند، چون با کار در این کشور از بستههای مزایای سخاوتمندانه و حقوق مکفی برخوردار میشوند. ازاین گذشته نرخ بیکاری در کانادا مشابه کشورهای دیگر و گاهی حتی پایینتر است. دلایل شرکت در مصاحبه شغلی کانادا متفاوت است و به اهداف حرفهای فردی کارجویان بستگی دارد.
8 گام تا آماده شدن برای مصاحبه شغلی کانادا
شرح وظایف را تجزیه و تحلیل کنید.
آگهی منتشرشده درباره فرصت شغلی را به دقت و به طور کامل بخوانید و از آن به عنوان راهنمایی برای طراحی سؤالاتی استفاده کنید که میخواهید از مصاحبهگر بپرسید. یک آگهی کاری معمول مسئولیتها، ویژگیهای مطلوب، مهارتها و تجربههای پیشین را شرح میدهد.
خواندن دقیق و کامل شرح وظایف کمک میکند تا ایدههای درستی درباره نیروی کار مورد نظر کارفرما به دست بیاورید. هر چه بیشتر بتوانید خودتان را با انتظارات کارفرما همسو کنید، شانستان برای گرفتن شغل بیشتر میشود. اگر فکر میکنید در حوزههای خاصی کمبود دارید، پاسخهای قانعکنندهای را آماده کنید تا تواناییتان را برای رشد و یادگیری نشان بدهد.
تحقیق کنید.
تحقیق درباره شرکتی که میخواهید درخواست استخدامتان را برای آنجا ارسال کنید، مرحله مهمی از آمادگی مصاحبه شغلی است. چنین تحقیقی علاوه بر اینکه کمکتان میکند تا سؤالات مرتبط بپرسید، برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرکت نیز مفید است و زمینه مناسبی را برای پیش بردن گفتگوهای مصاحبه در اختیارتان میگذارد.
فکر خوبی است که حین تحقیق به وبسایت شرکت و صفحات لینکدین و گلسدُر مراجعه کنید تا درباره موارد زیر اطلاعات به دست بیاورید:
- محصولات و خدمات
- مدیران کلیدی و مسیر حرفهایشان
- مقالات جدید درباره شرکت یا مدیران ارشدش
- فرهنگ شرکت
آماده کردن سخنرانی آسانسوری
سخنرانی آسانسوری همانطور که از نامش مشخص است، سخنرانی افتتاحیه کوتاهی در حد 75 واژه یا 20 ـ 30 ثانیه برای معرفی کردن خودتان است. سخنرانی آسانسوری خوب باید طبیعی و متقاعدکننده باشد. معرفی کردن خودتان برای مصاحبهگر و پاسخ دادن به سؤال «بیشتر درباره خودتون بگین» تأثیر فوقالعادهای خواهد داشت. میتوانید از چارچوب زیر برای آماده کردن یک سخنرانی آسانسوری تأثیرگذار در مصاحبه شغلی کانادا استفاده کنید:
- مقدمه: ارائه را با شور و شوق و با ذکر نام کاملتان شروع کنید و سوابق تحصیلی و حرفهایتان را به اختصار بیان کنید.
- تخصص و بلندپروازی: پیشنهاد فروش منحصربهفرد (USP) و چند نکته مهم دیگر درباره خودتان را به سخنرانی اضافه کنید. ضمناً یادتان نرود بهجای کار واقعی، روی مشکلاتی که میتوانید حل کنید، تمرکز کنید.
- فراخوان عمل: فکر خوبی است که سخنرانی آسانسوریتان را با پرسیدن سؤال از هیأت مصاحبه به پایان ببرید تا ارائه و بازارگرمیتان بیشتر حالت گفتگو پیدا کند و تکگویی نباشد.
پورتفولیو یا نمونههای کارتان را مرتب کنید.
جمعآوری پورتفولیو، نمونههای کار یا وبلاگی که خودتان مدیریت میکنید، روش فوقالعادهای برای متمایز کردن خودتان در میدان رقابت و به نمایش گذاشتن دانش دامنه است؛ بهعلاوه به این ترتیب نشان میدهید که چگونه میتوانید ارزش موقعیت شغلی و سازمان را افزایش دهید. برای کارجویانی که در رشتههای خلاقانه مانند طراحی یا هنر تخصص دارند، داشتن پورتفولیو معمولاً ضروری است. اگر برای رشتههای غیرخلاقانه یا نقشهای راهبردی یا بازاریابی سنگ تمام بگذارید، خود را در نقش مورد نظر تصور کنید و راهبرد یا طرح 30 ـ 60 ـ 90 روزهای را همسو با شرح وظایف تهیه کنید، تدبیر بینظیری را برای جلب اعتماد کارفرما به کار بردهاید.
پورتفولیوی حرفهای معمولاً شامل موارد زیر میشود:
- نمونههای تألیف: به اشتراک گذاشتن نمونههای تألیف، شامل نمونههایی از آثار حرفهای، میتواند بسیار مهم باشد، بهویژه اگر در شرح وظایف آمده باشد که نگارش یکی از وظایف اصلی است. ارائه دو یا سه نمونه معمولاً مفید است.
- نمونههای طراحی: اگر داشتن تواناییهای هنری، مانند گرافیک یا طراحی انیمیشن، لازمه شغل مورد درخواستتان باشد، ارائه نمونههای طراحی مرتبط مهم خواهد بود. همانطور که درباره نمونههای تألیف گفته شد، بهتر است در صورت امکان بیش از یک نمونه ارائه کنید.
- اطلاعات پروژه: اطلاعات پروژه برای به نمایش گذاشتن پروژههایی که در تجربههای قبلی رویشان کار کردهاید، مفید است. میتوانید روی جزئیات خاص فرایند و نتایج بهدستآمده قابل سنجش تأکید کنید.
آماده شدن برای پاسخ دادن به پرسشهای متداول مصاحبه
مصاحبه تلفنی معمولاً نخستین گام برای استخدام کارکنان در کانادا است. مأمور استخدام سؤالاتی را درباره مهارتها و تجربه کاری طی گفتگوی تلفنی میپرسد. مصاحبه حضوری یا ویدئویی با مدیر استخدام و اعضای دیگر معمولاً پس از مصاحبه تلفنی به منظور محک زدن دانش دامنه و متناسب بودن با سازمان انجام میشود.
سؤالات دورهای اولیه مصاحبه یا غذبالگری غالباً مشابه یکدیگرند و از «درباره خودتون بگین» تا «نقاط قوت و ضعفتون چیه» متغیر است. نکته مهم این است که بهجای حفظ کردن پاسخهای این سؤالات، ایدهای کلی درباره نکتههای کلیدی مفهومی داشته باشید که میخواهید آن را به مصاحبهگران منتقل کنید و سبک گفتگویی کاملاً طبیعی را هنگام پاسخگویی اتخاذ کنید.
پس از آنکه متوجه سؤالات احتمالی مصاحبه شغلی شدید، مصاحبه آزمایشی انجام بدهید؛ مصاحبه آزمایشی شبیه مصاحبه واقعی است و کمکتان میکند تا قبل از جلسه واقعی با کارفرما تمرین کنید. از یکی از اطرافیان بخواهید که نقش مصاحبهگر را بازی کند و از شما سؤال بپرسد؛ او میتواند بازخوردها و نظرات سازندهای داشته باشد و کمکتان کند تا تغییرات مفیدی را در پاسخهایتان ایجاد کنید، زبان بدنتان را اصلاح کنید و حفظ تماس چشمی را پیش از مصاحبه واقعی یاد بگیرید.
نامه پوششی و رزومهتان را بهروز کنید.
وقتی متوجه خواستهها و انتظارات هیأت مصاحبه از یک کارجوی ایدهآل شدید، میتوانید نامه پوششی و رزومهتان را بهروز کنید تا چنین اطلاعاتی به خوبی در آن منعکس شود. دقت کنید که هنگام بهروز کردن این مدارک از زبانی مشابه زبانی استفاده کنید که کارفرمایان برای نگارش شرح وظایف به کار بردهاند. برای مثال اگر برای یک موقعیت بازاریابی در کانادا درخواست میدهید و در شرح وظایف به ویژگیهایی مانند تست A/B و تحقیق بازار اشاره شده است، بهتر است شما هم این اصطلاحات را هنگام توضیح تجربیاتتان در نامه پوششی و روزمه بگنجانید.
اگر در زمینه انجام وظیفههای کلیدی تجربه ندارید یا از صلاحیتهای ذکرشده در شرح وظایف برخوردار نیستید، میتوانید در نامه پوششی توضیح بدهید که چگونه به واسطه تجربیاتتان همچنان از مهارتهایی برخوردار هستید که برای برتری یافتن در انجام عملکرد مورد نظر ضروری است. برای مثال مهارتهایتان در پژوهش و تجزیه و تحلیل کمکتان میکند تا وظایف تست A/B و تحقیقات بازار را به روشی اثربخش انجام بدهید، اگرچه تجربه مستقیمی در این وظایف ندارید. حواستان باشد که نسخههای اصلی و جدید را هنگام بهروز کردن ررومه و نامه پوششی ذخیره کنید تا اسناد مهم را از دست ندهید.
لباس روز مصاحبه را انتخاب کنید.
لباسی که روز مصاحبه میپوشید، باید کاملاً اندازه، تمیز و اتوشده باشد و اکسسوریهای مناسب و یک جفت کفش شیک آن را تکمیل کند. لباس رسمی اداری معمولاً برای جلسههای مصاحبه ترجیح داده میشود.
برای سفر مصاحبه برنامهریزی کنید.
برای مصاحبههای حضوری به گونهای برنامهریزی کنید که حداقل 15 دقیقه قبل از زمان مقرر در محل حاضر شوید. نشانی را دم دست بگذارید و وضعیت ترافیک و آب و هوا را شب قبل و هنگام ترک خانه بررسی کنید. اگر میخواهید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید، حواستان به تأخیرها باشد. با تمام افرادی که در ساختمان شرکت میبینید، مؤدب باشید و رفتاری دوستانه باشید، چون هر لحظه ممکن است تصادفاً با یکی از کارکنان شرکت برخورد کنید.
همچنین پوشه یا پاکتی همراه داشته باشید که حاوی مدارک زیر باشد:
- کپی روزمه برای هر یک از مصاحبهگران
- کپی فهرست ارجاعات
- کاغذ و خودکار تا بتوانید نام مصاحبهگران، زمان مصاحبه بعدی یا دیگر اطلاعات مورد نیاز در آینده را بنویسید.
- اگر توصیهنامه دارید، از آنها کپی تهیه کنید و همراه ببرید.
گونههای متداول پرسشهایی که در مصاحبه شغلی کانادا پرسیده میشود (همراه با مثال)
پرسشهایی را که کارفرمایان کانادایی در مصاحبه شغلی از کارجویان میپرسند را میتوان به پنج نوع متفاوت تقسیمبندی کرد:
پرسشهای رفتاری مصاحبه
پرسشهای رفتاری مرتبط با تجربههاست و کارفرمایان سعی میکنند عملکرد متقاضی را از طریق بررسی عملکرد گذشتهاش پیشبینی کنند. موارد زیر نمونههایی از سؤالات رفتاری مصاحبه شغلی در کاناداست:
- از خودتان بگویید.
- فکر میکنید پنج سال دیگر در چه وضعیتی باشید؟
- بهترین کاری را که تا بهحال داشتهاید، توصیف کنید.
- از نظر شما یک رئیس خوب چه ویژگیهایی دارد؟
- چرا باید استخدامتان کنیم؟
- اگر قرار باشد یکی از دوستان نزدیکتان توصیفتان کند، چه میگوید؟
پرسشهای مرتبط با مهارتهای ارتباطی
پرسشهای مرتبط با مهارتهای ارتباطی توانایی فرد را برای برقراری ارتباط در موقعیتهای مختلف ارزیابی میکند، به همین دلیل در مصاحبههای شغلی غالباً سؤالاتی درباره سبکهای ارتباطی مطرح میشود. پرسیدن این نوع سؤالات در زمان مصاحبه برای استخدام متقاضیان در نقشهای ارتباطی حیاتی است.
پرسشهای مرتبط با مهارتهای ارتباطی ارزیابی درک زبانی، مهارتهای ارتباطی کلامی و غیرکلامی و توانایی تعامل با افراد مختلف در موقعیتهای متنوع را برای مصاحبهگران ممکن میسازد. موارد زیر نمونههایی از پرسشهای مرتبط با مهارتهای ارتباطی است:
- با دیگران به خوبی کار میکنید؟
- استرس و فشار را چگونه مدیریت میکنید؟
- خودتان را چگونه توصیف میکنید؟
- تاکنون با چه چالشها و مشکلات مهمی مواجه شدهاید؟ چگونه از عهده آنها برآمدید؟
- یک پروژه یا موقعیت شغلی دشوار را توصیف کنید و بگویید چگونه بر آن غلبه کردید.
- چه درسهایی از اشتباهاتتان گرفتهاید؟
پرسشهای مرتبط با نظرات و دیدگاهها
هنگام مصاحبه درباره افکارتان باید خود را برای شنیدن سؤالاتی درباره سابقه تحصیلی و شغلی و دیگر جزئیات فردی آماده کنید. افزون بر این شاید از شما خواسته شود که یکی از موقعیتهای شغلی قبلی را بازگو کنید و دلایلتان را برای کنشهای خاصتان در آن موقعیت توضیح بدهید. موارد زیر مثالهایی از پرسشهای مرتبط با دیدگاه و نظر است:
- فکر میکنید شرکت ما در پنج سال آینده در چه جایگاهی باشد؟
- اگر حیوان بودید، چه حیوانی بودید؟
- فکر میکنید صنعت ما ظرف ده سال آینده به کدام سمت حرکت خواهد کرد؟
پرسشهای مرتبط با عملکرد
پرسشهای مرتبط با عملکرد در مصاحبههای شغلی در هر حرفهای و در هر سطحی مطرح میشود. کارفرمایان کانادایی برای اینکه مشخص کنند چگونه با مشکلات و معضلات برخورد میکنید، سؤالاتی را برای بهتر شناختنتان میپرسند. ضمناً مصاحبهگران از تجربههای شغلی قبلیتان برای پیشبینی کردن موفقیت شغلیتان در آینده استفاده میکنند، بنابراین خود را برای بازگویی تجربههایتان در مصاحبه کاری کانادا آماده کنید. موارد زیر مثالهایی از پرسشهای مرتبط با عملکرد است:
- چه زمانی مجبور شدید دیگران را درباره لزوم ایجاد تغییر متقاعد کنید؟ چه وظایفی انجام دادید و چه نقشی داشتید؟ چه اتفاقی افتاد؟
- تعریف کنید که چه زمانی ایدهای نوآورانه را در محل کار پیشنهاد دادید. این ایده را از چه چیزی الهام گرفتید؟ چطور توانستید مدیران را مجاب کنید تا با ایدهتان موافقت کنند؟
- چه هدفی را در زندگی شغلیتان تعریف کردید و چگونه توانستید موفق به رسیدن به آن شوید.
- بگویید که چگونه شخصاً توانستید مشکلی را در محل کار از طریق دست زدن به اقدامات مفید و مستقیم حل کنید.
- وقتی مشتری سؤالی میپرسد و فوراً نمیتوانید به او جواب بدهید، چه عکسالعملی از خود نشان میدهید؟
پرسشهای موقعیتی و مرتبط با حل مسئله
مصاحبهگران با پرسیدن سؤالات مرتبط با حل مسئله به قابلیتهای کارجو، مانند گردآوری واقعیتها، چگونگی مدیریت موقعیتهای خاص و تصمیمگیری پی میبرند. یک نمونه از این قبیل سؤالات مصاحبه کاری این است که از کارجو خواسته میشود زمانی را توصیف کند که مجبور بود موقعیتی را ارزیابی یا مشکلی را حل کند. موارد زیر نمونههایی از پرسشهای موقعیتی یا مرتبط با حل مسئله است:
- سابقه کار درخشان و موفقیتآمیزی دارید و در محل کار پیشکنشگر هستید؟
- به دنبال روشهای دیگری برای کمک به شرکتتان میگردید؟
- از قابلیت اطمینانی برخوردار هستید که به پیشرفت گروه کمک کند؟
- نیاز دارید که کسی به شما دستور بدهد یا کسی هستید که به خودش انگیزه میدهد؟
توصیههایی برای مصاحبه کاری کانادا
توجه به توصیههای زیر کمکتان میکند تا مصاحبه شغلی کانادا را با موفقیت انجام دهید و تأثیر مثبتی بر کارفرمایان بگذارید:
- به تفاوتهای بین زبان انگلیسی مکتوب کانادایی و آمریکایی توجه کنید.
- با ادب به مصاحبهگر یا هیأت استخدام سلام بدهید. خودتان را معرفی کنید و دست مصاحبهگران را به گرمی بفشارید. لبخند بزنید. لبخند صمیمانه کمک میکند تا خودتان و مصاحبهگر گفتگو را با راحتی بیشتری ادامه بدهید. بایستید تا از شما خواسته شود که بنشینید.
- بگذارید مصاحبهگران گفتگو را پیش ببرند و جوّ مصاحبه را تعیین کنند. تماس چشمی برقرار کنید و با لحنی مطمئن و محکم و در نهایت وضوح به سؤالات پاسخ بدهید. آماده باشید که درباره تحصیلات، آموزشها و مهارتها، تجربه شغلی و ویژگیهای شخصیتیای که باعث میشود برای این شغل مناسب باشید به کارفرما توضیح بدهید.
- اگر سؤالی را نفهمیدید، بخواهید بیشتر برایتان توضیح بدهند. بهتر است درخواست توضیح کنید تا اینکه جواب نامناسب و نادرستی بدهید.
- در طول مصاحبه از شما پرسیده میشود که آیا سؤالی دارید یا خیر. باید چند سؤال آماده کنید تا نشان بدهید که درباره شرکت اطلاعاتی کسب کردهاید. به همین دلیل تحقیق کردن درباره شرکت و فرصت شغلی مهم است.
- هنگام جواب دادن به سؤالات مصاحبه کاری کانادا به نکات زیر توجه کنید:
- مختصر و مفید جواب بدهید، درعینحال سعی کنید از دادن پاسخهای بله/ خیر اجتناب کنید.
- از مکث کردن قبل از جواب دادن نترسید. چون این مکثهای کوتاه نشان میدهد که قبل از جواب فکر میکنید.
- از قبول این موضوع که چیزی را نمیدانید، واهمه نداشته باشید، البته سعی کنید «نمیدانمها» خیلی زیاد نشود.
- خودتان را برای سؤالات فرضی مصاحبه شغلی آماده کنید. عجله نکنید و قبل از حرف زدن فکر کنید.
- خودتان را برای پرسشهای غیرمنتظره آماده کنید.
- به پیشرفت گفتگو و جریان یافتنش کمک کنید.
- هنگام پاسخ دادن به سؤالات مصاحبه شغلی صراحت داشته باشید.
چطور در مصاحبه کاری به سؤال «بزرگترین نقطه ضعف» پاسخ بدهید؟
کارفرمایان کانادایی با جوابهای کلاسیکی مانند «کمالگرا هستم»، «بنده کارم هستم» یا «معتاد به کارم هستم» تحت تأثیر قرار نخواهند گرفت. در جلسه مصاحبه رودرروی فردی مینشینید که ممکن است رئیس آیندهتان باشد و بیش از هر شخص دیگری در دنیا میخواهید تحت تأثیرش قرار بدهید و او از شما میپرسد «بزرگترین نقطه ضعفتان چیست؟». این سؤال احتمالاً یکی از دشوارترین و پرتکرارترین سؤالات مصاحبه شغلی کاناداست، بنابراین کار هوشمندانهای است که خودتان را برای یک جواب خوب و رضایتبخش کاملاً آماده کنید.
کارفرمایان کانادایی واقعاً به ماهیت نقطه ضعفهایتان اهمیت نمیدهند؛ بلکه صرفاً میخواهند عکسالعملتان را در قبال این سؤال بررسی کنند و از روی این پاسخ به مطالب مهمی دربارهتان پی ببرند. همچنین از آنجا که این سؤال پرتکرار و قابل پیشبینی است، کارفرما میخواهد ببیند که چقدر خودتان را برای آن آماده کردهاید.
صادق باشید و به این سؤال با صداقت و به روشی جواب بدهید که شما را خوشبین نشان بدهد. به یک نقطه ضعف واقعی اشاره کنید، البته این ضعف نباید به گونهای باشد که شما را برای به عهده گرفتن شغل ناشایسته و بدون صلاحیت جلوه بدهد. میتوانید هنگام پاسخ دادن به این سؤال از عبارت زیر استفاده کنید: «حوزهای که در آن میتوانم پیشرفت کنم و خودم را بهبود بدهم …»، سپس مهارتی را نام ببرید که میخواهید آن را ارتقاء بدهید و از همه مهمتر توضیح بدهید که چگونه پیشکنشگرانه در حال تقویت مهارتهایتان در این حوزه هستید. بسیار عالی میشود اگر بتوانید بگویید که فعالانه در حال تبدیل نقطه ضعفتان به نقطه قوت هستید. برای مثال «سخنرانی در جمع حوزهایه که دوست دارم در اون پیشرفت کنم و همین چند وقت پیش در کلاس سخنرانی ثبتنام کردم».
تأکید بر حوزهای که میخواهید در آن پیشرفت کنید، بیانگر خودآگاهیتان است. توضیح دادن اقداماتی که در حال انجام دادن برای رفع نقطه ضعفتان هستید، نشاندهنده پیشکنشگری و تلاشتان برای بهبود استعدادهاست. نقطه ضعفی را نام ببرید که ارتباط اندکی با شغل آیندهتان دارد. میتوانید مهارتی، مانند زبان را در نظر بگیرید که واقعاً در شغل احتمالیتان به آن نیاز ندارید.
از بیان نقطه ضعفهای کلیشهای و خودنمایانه پرهیز کنید؛ مثلاً نگویید «مشکلم اینه که بیش از حد سخت کار میکنم»، «کمالگرام» یا «اونقدر خوره کارم که یادم میره ناهار بخورم». با چنین نقطه ضعفهایی چه کسی به نقطه قوت نیاز دارد؟ تعداد محدودی از کارفرمایان این حرفهای کلیشهای را میپذیرند، اما اکثرشان پشت چشم نازک میکنند و شما را روانه خانه میکنند.
سؤالاتی که میتوانید در پایان مصاحبه از مصاحبهگر بپرسید.
فکر خوبی است که چند سؤال را آماده کنید تا در پایان مصاحبه از کارفرمای کانادایی بپرسید. این پرسشگری نشاندهنده علاقهمندیتان به شرکت و فرصت شغلی است. توصیه نمیکنیم که در این مرحله درباره مزایا یا میزان حقوق سؤال کنید؛ بهتر است روی سازمان و خود شغل متمرکز شوید. پرسیدن سؤالات زیر میتواند تأثیرگذار باشد:
- اهداف اصلی این نقش چیست؟
- شرکت انتظار دارد که این اهداف چگونه برآورده شود؟
- موانع معمولی که سد راه رسیدن به اهداف میشود، کدام است؟
- پیشرفت حرفهای در این شغل چگونه است؟
- برای پرسیدن سؤالات بیشتر میتوانم با شما تماس بگیرم؟
- لذتبخشترین جنبه کار کردن در این شرکت چیست؟
- فرهنگ شرکت چگونه است؟
- بزرگترین چالشهای این موقعیت کدام است؟
- فردی مثل من چگونه میتواند به شرکت کمک کند؟
- میخواهید کارکنانتان چه نوع سابقه تحصیلی داشته باشند؟
- برای کدام مهارتها و ویژگیهای کارکنانتان بیش از همه ارزش قائل هستید؟
- چه نوع آموزشهایی را به کارکنانتان ارائه میدهید؟
- چه فرصتهایی برای پیشرفت وجود دارد؟
- … چه معنا و اهمیتی برای شرکت دارد؟
پرسشهای متداول
چطور میتوانم خودم را در مصاحبه شغلی کانادا معرفی کنم؟
مصاحبه را با یک جمله مروری درباره خودتان شروع کنید. به تأثیرگذارترین ویژگیهایی که فکر میکنید برای کارفرما جذاب است، اشاره کنید. خود را مانند محصولی در نظر بگیرید که میخواهید کارفرما را مجاب به خریدنش کنید. سپس روی مهارتها یا ویژگیهای فردیای متمرکز شوید که شما را به متقاضی خوبی برای این کار تبدیل میکند؛ البته مراقب باشید که فهرست کسلکنندهای از ویژگیها را پشت سر هم قطار نکنید.
پرسیدن چه سؤالاتی در مصاحبه کاری کانادا غیرقانونی است؟
براساس لایحه حقوق بشر کانادا، کارفرمایان بخش فدرال کانادا از نظر قانونی اجازه ندارند که پرسشهایی درباره سن، جنسیت، گرایشهای جنسی، بیان و هویت جنسیتی، وضعیت تأهل، وضعیت خانوادگی، نژاد، رنگ پوست، مذهب و ناتوانی ذهنی یا جسمی بپرسند.
چه لباسی برای مصاحبه شغلی کانادا مناسب است؟
لباسهایی که روز مصاحبه میپوشید، باید رسمیتر از لباسهایی باشد که در روزهای کاری معمول میپوشید. برای مثال اگر در استارتاپی مصاحبه دارید که اکثر کارکنانش شلوار جین و تیشرت میپوشند، یک لباس اسپرت اداری مانند شلوار پارچهای و پیراهن یقهدار به تن کنید. به این ترتیب لباستان بدون آنکه بیش از حد رسمی به نظر برسید، حرفهای خواهد بود.
سختترین سؤالهای مصاحبه شغلی کانادا کدام است؟
5 سؤال زیر سختترین سؤالاتی است که در مصاحبه کاری کانادا از کارجویان پرسیده میشود:
- از خودتان بگویید.
- فکر میکنید بزرگترین نقطه ضعفتان کدام است؟
- کدام ویژگی کار قبلی یا فعلیتان را از همه کمتر دوست داشتید؟
- فکر میکنید پنج سال بعد در چه موقعیتی باشید؟
- درباره شکستهایتان برایمان تعریف کنید.
میتوانم در جلسه مصاحبه از پاسخ دادن به یک سؤال خودداری کنم؟
اگر سؤال نامناسبی پرسیده شد، بهترین کار این است که مؤدبانه از پاسخ دادن به آن سؤال امتناع کنید. قانون این حق را به شما میدهد که به پرسشهای نامناسب پاسخ ندهید.
میتوانم بپرسم که چه نمرهای از مصاحبه گرفتم؟
کارجو میتواند از مصاحبهگر بخواهد رونوشت یادداشتهایی را که درباره مصاحبه یا درخواست استخدامش برداشته است، در اختیارش بگذارد. مصاحبهگر باید این اطلاعات را ارائه کند، مگر آنکه دلیلی برای پنهان نگه داشتن اطلاعات داشته باشد. بنابراین مصاحبهکنندگان باید حین یادداشتبرداری به این نکته توجه داشته باشند که ممکن است متقاضی بخواهد از یادداشتهایشان مطلع شود.
مصاحبهگر میتواند سنم را بپرسد؟
پرسیدن سؤالاتی که حکم فضولی در وضعیت محافظتشده کارجو یا زیر پا گذاشتن حقوق حریم خصوصیاش را دارد، ممنوع است. برای مثال قانون تبعیض سنی از کارکنان بالای 40 سال محافظت میکند. بنابراین کارفرما نمیتواند سن کارجو را بپرسد، حتی اگر ظاهر یا تاریخ فارغالتحصیلیاش در رزومه فاش شده باشد.
مصاحبهکننده میتواند بپرسد کجا زندگی میکنم؟
خیر، حتی پرسیدن سؤال درباره مالک یا مستأجر بودن ممنوع است؛ ضمناً کارفرما نباید بپرسد که با چه افرادی زندگی میکنید یا چگونه با همخانهایهایتان آشنا شدید. البته کارفرما میتواند از کارجو بپرسد که چه مدت است در نشانی فعلی زندگی میکند.