فهرست مطالب
- 1 مزایای مهاجرت کاری به آلمان
- 2 مشاغل مورد نیاز در آلمان
- 3 نحوه مهاجرت کاری به آلمان
- 4 ویزاهای خوداشتغالی در آلمان
- 5 روند مهاجرت به آلمان به عنوان شهروند غیر اتحادیه اروپا
- 6 اقامت و شهروندی در آلمان
- 7 معایب مهاجرت کاری به آلمان
- 8 نکات کلی در ارتباط با شرایط مهاجرت کاری به آلمان
- 9 سوالهای رایج در مورد مهاجرت کاری به آلمان
آلمان یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان محسوب میشود. سیستم مراقبتهای بهداشتی همگانی، هزینه مناسب تحصیلات و فرصتهای شغلی سبب میشوند که بسیاری از افراد به مهاجرت به این کشور تمایل داشته باشند. مهاجرت کاری به آلمان، گام مهمی برای بسیاری از افراد به شمار میرود. شهروندان کشورهای غیر اتحادیه اروپا برای ورود به این کشور به ویزا نیاز داشته و جهت استخدام در آلمان به پیشنهاد شغلی یا جاب آفر آلمان نیاز دارند. متقاضیان همچنین بایستی آدرس و اطلاعات مربوط به اقامت خود را در اداره مهاجرت آلمان ثبت کنند. در ارتباط با شرایط مهاجرت کاری به آلمان، بایستی توجه شود که برای این منظور به پیشنهاد شغلی و ویزای کار نیاز است. در این مقاله تمامی موارد مربوط به نحوه مهاجرت کاری به آلمان شرح داده میشوند.
مزایای مهاجرت کاری به آلمان
مهاجرت به آلمان برای بسیاری از افراد یک گزینه مناسب جهت کار محسوب میشود. این کشور دارای ثبات اقتصادی، تامین اجتماعی دولتی، مراقبتهای بهداشتی، دموکراسی با ثبات و استانداردهای بالای زندگی میباشد. همچنین هزینه زندگی در آلمان بسیار مناسب است.
در صورت برخورداری از وضعیت مناسب مالی، شرایط زندگی در آلمان برای شما مناسب میباشد. در غیر این صورت، بایستی که در یکی از بخشهای اقتصادی مورد نیاز در آلمان دارای صلاحیت حرفهای باشید. برخی از مزایای مهاجرت کاری به آلمان شامل:
- سیزدهمین حقوق ماهانه معمولا در پایان سال پرداخت میشود.
- افراد میتوانند حداقل از 24 روز مرخصی استفاده کنند. تعطیلات بر طبق سابقه کار محاسبه خواهد شد.
- معمولا مرخصی زایمان شش هفته پیش از تاریخ تولد و هشت هفته پس از تولد در نظر گرفته میشود. در حالی که در زمان مرخصی زایمان، دستمزد مورد نظر پرداخت میشود، گزینه “ویژه والدین” نیز در این کشور وجود دارد؛ در این حالت، والدین (هم زنان و هم مردان) دارای این حق هستند که جهت مراقبت از فرزند یا فرزندان تازه متولد شده خود، تا سه سال به مرخصی بروند. معمولا افراد در آلمان، یک سال پس از تولد کودک مرخصی میگیرند.
- زمان کار به طور معمولا 48 ساعت در هفته میباشد. بسته به شغل مورد نظر، امکان دارد استثنائاتی در این مورد وجود داشته باشند. نیروی کار تمام وقت میتوانند از یک ساعت استراحت برای نهار و دو نوبت استراحت نیم ساعته استفاده کنند. زنان اجازه کار در کارخانه پس از نیمه شب را ندارند و یکشنبه نیز از لحاظ کاری تعطیل میباشد.
اگرچه مهاجرت به آلمان دارای مزایای مختلفی میباشد، ولی برای این امر، به ماهها تلاش و پشتکار نیاز میباشد. همچنین مهاجرت به یک کشور جدید مسئلهای چالش برانگیز است و زندگی در یک جامعه جدید و آشنایی با آداب و رسوم مورد نظر به زمان نیاز دارد.
مشاغل مورد نیاز در آلمان
مشاغل مورد نیاز در آلمان بر طبق آمار دولت فدرال به شرح زیر میباشند:
متخصص دارای حداقل سه سال تحصیلات دانشگاهی یا مدرک معادل |
کارشناس حرفهای دارای حداقل دو سال آموزش حرفهای یا مدارک معادل |
نیروی کار حرفهای دارای مدرک دانشگاهی یا مدرک معادل و یا استادکار یا کارشناس فنی |
توسعهدهنده نرمافزار | نصب و نگهداری از کابل | خدمات پذیرایی |
متخصص فنی علوم کامپیوتر | مراقبت از سالمندان | مهندسی عمران |
مشاوره فناوری اطلاعات | بهداشت، تهویه مطبوع و فنآوری گرمایشی | نظارت بر ساخت و ساز درای وال، عایقبندی، نجاری، لعابکاری و …. |
وکیل | ساخت و ساز تونل و کانال | آموزش رانندگی |
طب داخلی | چاهسازی | |
پزشکی | ||
متخصص بیهوشی | ||
متخصص مغز و اعصاب، روانپزشک، متخصص فیزیوتراپی |
جهت اطمینان از دارا بودن شرایط مهاجرت کاری به آلمان، بایستی با کارشناسان حقوقی معتبر در Veresk job مشورت کنید. ما در طول روند مهاجرت، خدمات پشتیبانی را ارائه داده و پرونده شما را مطابق با نیازهای مربوطه تکمیل میکنیم. با یاری رساندن به متقاضیانی شامل پزشکان، مهندسین، متخصصین آی تی و مدیران، ما دارای تجربه کافی جهت کمک به شما برای مهاجرت به آلمان هستیم.
نحوه مهاجرت کاری به آلمان
سادهترین روش جهت مهاجرت به آلمان، مهاجرت به عنوان نیروی کار ماهر میباشد. برای این منظور، بایستی برای یکی از مشاغل مورد نیاز در آلمان واجد شرایط باشید و از یک کارفرما در آلمان پیشنهاد شغلی دریافت کرده و برای ویزای کار درخواست دهید. اگر به صورت مستقل اشتغال داشته باشید، باید پیش از دریافت ویزا اثبات کنید که مهارت و خدمات شما در آلمان مورد تقاضا میباشد.
درخواست ویزای آلمان یکی از اقدامات مهم جهت اقامت در یک کشور اروپایی میباشد. چنانچه برای مدت حداقل 8 سال با اجازه اقامت در آلمان زندگی کنید، میتوانید تابعیت یا شهروندی آلمان را دریافت کنید. همچنین، بایستی برای اخذ گذرنامه آلمان واجد شرایط باشید. در زمان درخواست برای ویزای آلمان، باید از شرایط مورد نیاز برای اخذ ویزای آلمان شامل مدارک مربوط به درآمد و بیمه درمانی برخوردار باشید. اخذ ویزای اقامت بلندمدت آلمان به حدود 75 یورو (88 دلار آمریکا) و ویزای اقامت کوتاهمدت (تا سه ماه) به 60 یورو (70 دلار) نیاز دارد.
ویزای اقامت بلندمدت آلمان یا ویزای ملی نوع D به اقامت بیش از سه ماه در این کشور مربوط میشود. اگر شهروند کشوری هستید که برای ورود به آلمان به ویزا نیاز دارد، بایستی پیش از ورود به این کشور برای اخذ ویزا و اجازه اقامت اقدام کنید. در غیر این صورت میتوانید پیش از ورود به آلمان درخواست داده و یا پس از سفر به آلمان برای اخذ اجازه اقامت اقدام کنید. برای مهاجرت کاری به آلمان، به ویزای اقامت بلندمدت آلمان نیاز دارید. با توجه به این که هدف شما، اشتغال در آلمان میباشد، به اخذ اجازه کار نیاز خواهید داشت.
انواع ویزای کار در آلمان
ویزای مرتبط با کار برای اشتغال بلندمدت در آلمان دارای انواع مختلفی میباشد و برای موارد زیر استفاده میشود:
- نیروی کار ماهر دارای مدرک و صلاحیت حرفهای: برای نیروی کار دارای تجربه حرفهای مانند ساخت و ساز، گردشگری و هتلداری یا لولهکشی
- نیروی کار دارای مدرک در سطح حداقل تحصیلات تکمیلی
- نیروی کار ماهر بدون آموزش و مدرک: متخصصین آی تی با حداقل سه سال تجربه کار
- دانشمندان: برای محققین و دانشجویان دکترا
- کارکنان درون شرکتی: برای مدیران، متخصصین و کارآموزان
- خوداشتغالی و کار به صورت مستقل: برای راهاندازی کسب و کار (در صورتی که بتوانید تمکن مالی خود را ثابت کرده و نشان دهید که کسب و کار شما دارای مزایای بسیاری برای اقتصاد آلمان میباشد.
- پرستار خانواده: ویزای 12 ماهه برای پرستار خانواده زیر 27 سال
- کارآموزی: برای دانشجویانی که تمایل به کسب تجربه کاری حرفهای دارند.
- اشتغال در تعطیلات: برای افراد برخی از کشورها از سن 18 تا 30 سال جهت شرکت در برنامه کاری 12 ماهه.
- خدمات داوطلبانه: جهت شرکت در فعالیتهای خدمات داوطلبانه اروپا
- ویزا برای شهروندان برخی از کشورها: اخذ اجازه اقامت برای شهروندان 16 کشور بدون هیچ مدرکی امکانپذیر است (در صورت برخورداری از پیشنهاد کاری در آلمان)
این نوع ویزاها معمولا تا زمان ذکر شده در قرارداد کاری (تا 5 سال) معتبر هستند.
ویزاهای خوداشتغالی در آلمان
در صورت تمایل به سفر به آلمان به صورت موقتی و راهاندازی کسب و کار، به اخذ ویزای کسب و کار یا خوداشتغالی نیاز دارید. چنانچه عضو یکی از کشورهای غیر اتحادیه اروپا هستید، میتوانید ویزای خوداشتغالی یا اجازه اقامت موقت را اخذ کنید که تا سه سال اعتبار دارد. پس از این دوره سه ساله، میتوانید برای اخذ اجازه اقامت دائمی درخواست دهید. در صورت انجام فعالیتهای مورد نظر و برخورداری از منابع مالی کافی برای حمایت از خود و دیگر وابستگانی که با شما زندگی میکنند، به احتمال زیاد میتوانید اجازه اقامت دائم را اخذ کنید.
انواع ویزای خوداشتغالی آلمان و روند اخذ این ویزا
در صورت تمایل به خوداشتغالی بلندمدت در آلمان، بایستی برای اخذ اجازه اقامت و همچنین اجازه راهاندازی کسب و کار در اداره امور اتباع خارجی در آلمان درخواست دهید. بنابراین باید با متخصصین در ارتباط با اجازه اقامت، نیروی کار، تجارت مورد نظر و قوانین مالیاتی پیش از راهاندازی کسب و کار یا فعالیت به صورت خوداشتغالی در آلمان مشورت شود. همکاران ما در Veresk job در این زمینه به شما یاری خواهند رساند.
اقدامات مورد نیاز جهت اخذ ویزای خوداشتغالی در آلمان
جهت اخذ ویزای خوداشتغالی در آلمان به موارد زیر نیاز میباشد:
- قرار گرفتن تحت پوشش بیمه خدمات درمانی
- تکمیل فرمهای برنامه تامین مالی و بودجهبندی سرمایه
- تعیین زمان مصاحبه در اداره مهاجرت که معمولا به صورت آنلاین امکانپذیر است. در صورت نیاز به اخذ فوری ویزا، توصیه میشود به صورت حضوری به این اداره مراجعه شود. امکان دارد به بیش از یک ساعت انتظار برای این امر نیاز باشد.
همچنین به ارائه مدارک زیر نیاز است:
- گذرنامه
- درخواست برای صدور اجازه اقامت
- برنامه تامین مالی
- پیشبینی میزان درآمد
- رزومه
- اثبات صلاحیت حرفهای شامل مدارک و گواهینامهها
- مدارک شغلی و حرفهای
- هر گونه جواز مورد نیاز برای کسب و کار، مانند مدرک آرایشگری
- اثبات پوشش بیمه خدمات درمانی
- مدارک مربوط به اثبات میزان درآمد
- تاییدیه محل اقامت
- در صورتی که بیش از 45 سال سن دارید، به ارائه مدرک مبنی بر طرح بازنشستگی نیاز دارید. مگر این که شهروند جمهوری دومینیکن، اندونزی، ایران، ژاپن، فیلیپین، سری لانکا، ایالات متحده آمریکا و ترکیه باشید.
هزینه اخذ ویزای خود اشتغالی آلمان
مقررات ویژهای در ارتباط با سرمایهگذاران و کارآفرینان خارجی وجود دارند. سرمایهگذاری 250000 یورو در یک پروژه دارای مزایا برای اقتصاد آلمان و ایجاد 5 شغل (و یا بیشتر) میتواند سبب تسهیل روند اجازه جهت زندگی و کار در آلمان شود. اخذ ویزای خوداشتغالی در آلمان به 60 یورو (70 دلار) هزینه و اخذ اجازه اقامت به 140 یورو (165 دلار) هزینه نیاز دارد.
روند مهاجرت به آلمان به عنوان شهروند غیر اتحادیه اروپا
روند مهاجرت به آلمان به عنوان شهروند غیر اتحادیه اروپا به شرح زیر میباشد:
-
یافتن شغل مورد نظر و درخواست برای آن
شما میتوانید به صورت آنلاین از طریق سایتهای آگهی شغلی و یا از پورتال EURES (حاوی مشاغل از سرتاسر اروپا)، شغل مورد نظر خود را بیابید. با توجه به این که بسیاری از فرصتهای شغلی به سرعت از طریق ارتباطات شخصی یافت میشوند، شما میتوانید از شبکه گسترده ارتباطی ما در Veresk job برای یافتن شغل مورد نظر خود استفاده کنید.
-
درخواست برای ویزا و اجازه کار
پس از تنظیم قراردارد کاری، کارفرمای شما بایستی برای اخذ اجازه کار از جانب شما اقدام کند. شما بایستی ویزای کار را از سفارت آلمان در کشور خود دریافت کنید.
-
ثبت نام برای پوشش بیمه خدمات درمانی در آلمان
پس از سفر به آلمان، شما باید برای دریافت پوشش بیمه درمانی اقدام کنید. استفاده از بیمه درمانی برای تمامی شهروندان و افراد مقیم در آلمان الزامی است.
-
اخذ اجازه اقامت آلمان
شما باید در اداره مهاجرت برای اخذ اجازه اقامت درخواست دهید.
-
آغاز به کار
پس از اخذ اجازه کار، میتوانید مشغول به کار شوید. در طول مدت 5 سال، شما برای اخذ اقامت دائم در آلمان واجد شرایط میباشید. جهت کسب اطلاعات لازم در مورد روشهای مهاجرت کاری به آلمان، توصیه میشود که با مشاوران مربوطه در Veresk job در تماس باشید.
اقامت و شهروندی در آلمان
شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا یا انجمن تجارت آزاد اروپا، به درخواست برای اخذ اجازه اقامت جهت مهاجرت به آلمان نیاز ندارند. البته در صورت اقامت بیش از سه ماه بایستی اقدامات لازم را در اداره ثبت محل سکونت انجام دهند. اتباع کشورهای ثالث در صورت اقامت بیش از سه ماه باید برای اخذ اجازه اقامت آلمان درخواست دهند. در صورت نیاز به درخواست برای ویزای ورودی، معمولا این کار بایستی پیش از ورود، از طریق سفارت یا کنسولگری آلمان یا مرکز درخواست ویزا در کشور زادگاه شما انجام شود. در غیر این صورت میتوانید این اقدام را از طریق اداره مهاجرت در سه ماه اول اقامت خود انجام دهید.
انواع اجازه اقامت آلمان
سه نوع اجازه اقامت در آلمان وجود دارند که شامل:
- اجازه اقامت موقت که معمولا برای 5 سال معتبر میباشد. امکان دارد این نوع اجازه اقامت برای دوره کوتاهتر (مثلا یک سال) اعتبار داشته باشد، ولی تمدید این اجازه امکانپذیر است. اجازه اقامت موقت به هدف شما از اقامت مرتبط میباشد.
- کارت آبی اتحادیه اروپا: این نوع اجازه کار چهار ساله برای مهاجرین بسیار ماهر تدوین شده و دارنده این اجازه اقامت، میتواند به کشورهای اتحادیه اروپا یا انجمن تجارت آزاد اروپا سفر کرده و کار کند.
- اجازه اقامت دائم: شما معمولا میتوانید پس از 5 سال اشتغال مستمر در آلمان (با استفاده از اجازه موقت)، برای این اجازه اقامت درخواست دهید. در برخی از موارد دوره اعتبار این اجازه اقامت کوتاهتر میباشد (مثال: دو سال برای نیروی کار ماهر که از دانشگاه در آلمان فارغالتحصیل شده و 33 ماه برای دارندگان کارت آبی اتحادیه اروپا)
هزینه کارت اقامت در قسمتهای مختلف آلمان، مقداری متفاوت دارد و به طول مدت و هدف اقامت بستگی دارد. اجازه اقامت موقت، معمولا به 50 تا 100 یورو و اجازه اقامت دائم 110 تا 150 یورو هزینه نیاز دارد. کارت آبی اتحادیه اروپا در حال حاضر به 110 یورو هزینه نیاز دارد. برای تمدید هر یک از این موارد به پرداخت هزینه نیاز میباشد.
معایب مهاجرت کاری به آلمان
معایب مهاجرت کاری به آلمان شامل مشکلات مرتبط با مهارت زبانی، هوای غالبا ابری و تاریک، هزینه بالای قبض آب و گاز و برق و قوانین سختگیرانه میباشند.
مشکلات مرتبط با مهارتهای زبانی
ساکنین آلمان در برابر افرادی که به زبان آلمانی تسلط ندارند، چندان شکیبا نمیباشند. در آلمان از شما انتظار میرود که با تسلط کافی به این زبان صحبت کنید (مگر این که به عنوان یک گردشگر به این کشور رفته باشید). متقاضیان ویزا و شهروندی آلمان پیش از ورود به این کشور بایستی ثابت کنند که از حداقل توانایی در مهارتهای زبان آلمانی برخوردار هستند.
آب و هوا
امکان دارد آب و هوا برای مدت طولانی در آلمان سرد و بارانی باشد. میانگین دمای هوا در تابستان حدود 20 درجه و در زمستان بین 5- تا 10 درجه سانتیگراد میباشد. استفاده از لاستیکهای مخصوص برای خودرو در فصل زمستان الزامی است.
قبض آب، گاز و برق
هزینه قبوض بالا میباشد و با تغییر رویه مصرف از انرژی هستهای به سمت انرژیهای تجدید پذیر، این هزینه در حال افزایش میباشد. قبوض بایستی در اسرع وقت پرداخت شوند. در صورت عدم پرداخت، هر روز به هزینه معوقه اضافه خواهد شد. چنانچه صورتحساب مجددا پرداخت نشود، ارائه خدمات مربوطه متوقف میشود.
قوانین سختگیرانه
قوانین موجود در آلمان میتواند برای افراد تازهوارد غیر عادی و ناخوشایند باشد. برای مثال، در صورت تمایل به برگزاری مهمانی، بایستی از پیش به همسایگان اطلاع داده شود و همچنین مهمانی بایستی پیش از نیمه شب به اتمام برسد. اشخاص فقط در حوزه توانایی و مهارتی که آموزش دیدهاند، میتوانند کار مورد نظر خود را بیابند. در صورت عدم برخورداری از مدرک مربوطه، شانس کمی برای یافتن شغل مورد علاقه وجود خواهد داشت. تلاش و پشتکار لزوما سبب پیشرفت شخص در کسب و کار نخواهد شد.
آداب معاشرت در آلمان
در صورتی که به تنهایی به آلمان مهاجرت کنید، احساس تنهایی میتواند مشکل بزرگی محسوب شود. دوستیابی در این کشور در مقایسه با دیگر کشورها به زمان بیشتری نیاز دارد. امکان دارد که پیش از ملاقات حضوری در منزل اشخاص، نیاز باشد برای ماهها با شخص مورد نظر در مکانهای عمومی دیدار شود. همچنین ممکن است پس از زندگی برای 20 سال در آلمان، حتی پس از اخذ تابعیت همچنان به عنوان یک مهاجر در نظر گرفته شوید.
نکات کلی در ارتباط با شرایط مهاجرت کاری به آلمان
با وجود این که مهاجرت کاری به آلمان میتواند در ابتدا چالشبرانگیز باشد اما سفر به این کشور به قصد کسب و کار، دارای مزایای زیادی میباشد. با در نظر گرفتن مواردی مانند درآمد بالا و هزینه پایین زندگی، آلمان کشور مناسبی برای مهاجرت محسوب میشود.
سوالهای رایج در مورد مهاجرت کاری به آلمان
سادهترین روش برای مهاجرت کاری به آلمان چیست؟
سادهترین روشها جهت مهاجرت کاری به آلمان شامل:
- مهاجرت از طریق ویزای جستجوی کار
- مهاجرت از طریق ویزای اجازه کار
- مهاجرت به عنوان کارآفرین
آیا بدون داشتن شغل میتوان به آلمان مهاجرت کرد؟
در صورتی که بخواهید کسب و کار خود را راهاندازی کنید، میتوانید بدون داشتن شغل به آلمان مهاجرت کنید. برای این منظور به درخواست برای اجازه اقامت و همچنین مجوز برای راهاندازی کسب و کار نیاز دارید. در صورت سفر به آلمان به صورت موقتی و برای اهداف تجاری، به ویزای خوداشتغالی نیاز دارید.
جهت مهاجرت کاری به آلمان به چقدر هزینه نیاز است؟
به طور متوسط، برای تامین هزینههای زندگی در آلمان به حدود 861 یورو در ماه و یا 10332 یورو در سال نیاز میباشد. هزینه غذا، اقامت، قبوض، لباس و سرگرمی با میانگین اتحادیه اروپا مطابقت دارد.
آیا شرکتهای آلمانی، افراد خارجی را استخدام میکنند؟
بازار کار آلمان در چند زمینه شغلی فاقد متخصصین ماهر میباشد. دولت آلمان و کارفرمایان جهت رفع این مسئله از افراد خارجی استقبال میکنند.
آیا مهاجرت کاری به آلمان دشوار میباشد؟
امکان دارد مهاجرت به آلمان دشوار باشد. تنها در مواردی که شخص از صلاحیت حرفهای و مدرک دانشگاهی و مهارتهای مورد نیاز برای اقتصاد آلمان (مانند علوم، فنآوری، مهندسی، ریاضیات، بهداشت و درمان) و یا مهارت زبان آلمانی برخوردار باشد و یا دانشجوی دانشگاه باشد، میتواند به آلمان مهاجرت کند.
مزایای مهاجرت کاری به آلمان شامل چه مواردی میباشد؟
در آلمان شما میتوانید زندگی هیجانانگیز شهری و همچنین آرامش در حومه شهر را در موقعیتی ایمن و با ثبات تجربه کنید. به طور کلی امنیت بالا، زیرساختهای توسعه یافته و اقتصادی قوی سبب میشوند که آلمان کشور بسیار مناسبی برای مهاجرت به منظور کار محسوب شود.