نه تنها در کانادا، بلکه در سراسر جهان، برنامهنویسی کامپیوتر جزو پر تقاضاترین مشاغل است. برنامهنویسی، هم نوعی حرفه پر تقاضا بوده و هم مهارتی با ارزش محسوب میشود. برنامهنویسی جزو مشاغل پر درآمد در کانادا بوده و کارفرمایان این کشور برای متخصصین این حرفه که مهارتها و تواناییهای خاصی دارند، تا ۱۰ درصد حقوق بیشتری در نظر میگیرند. درآمد برنامهنویسی در کانادا با توجه به میزان تجربه، مهارت و دانش شما میتواند بسیار بالا باشد. اگر شما هم به عنوان یک برنامهنویس، انگیزه کافی به همراه دانش فنی قوی در این حوزه را دارید، کانادا بهترین مکان برای جستجوی رویاهای شما در این شغل خواهد بود.
وظایف شغلی برنامهنویس
توسعهدهنده و برنامهنویسی کامپیوتر به ایجاد، اصلاح، یکپارچهسازی و تست کدهای کامپیوتری برای برنامههای نرمافزاری و نرمافزارهای تحت سیستم عامل و نرمافزارهای ارتباطی گفته میشود. متخصصین برنامهنویسی میتوانند در شرکتهای توسعه نرمافزارهای کامپیوتری، شرکتهای مشاوره فناوری اطلاعات و شرکتهای حوزه کامپیوتر و فناوری اطلاعات در بخش خصوصی یا دولتی مشغول به کار شوند.
کد ناک یا کد شغلی برنامهنویسی در کانادا: 2174
وظایف شغلی برنامهنویس عبارتاند از:
- کدنویسی، ویرایش، یکپارچه سازی و تست نرمافزار
- اصلاح و بهینهسازی برنامه یا نرمافزار
- شناسایی مشکلات فنی، شناخت فرآیندها و ارائه راه حل موثر
- تهیه گزارش از عملکرد سیستمها، تهیه اسناد راهنما و سایر مستندات در مورد وضعیت و بررسی مستمر برای ارتقای کارآیی سیستمها
- کمک به جمع آوری و مستندسازی نیازهای کاربران
- کمک به توسعه ساختار منطقی و ساختار فیزیکی سیستم
- توانایی رهبری و هماهنگی تیمی از برنامهنویسان
- ارزیابی و تجزیه و تحلیل انواع برنامههای نرمافزاری
چشم انداز و آینده شغلی برنامهنویسی در کانادا
همچنان که انتظار میرفت حرفه برنامهنویسی کامپیوتر حتی پیش از شیوع و همهگیری بیماری کووید 19، در عرض 10 سال آینده با داشتن دهها هزار موقعیت شغلی جدید جزو دسته مشاغل پر تقاضا در بازار کار جهانی باشد، اما افزایش فعالیت آنلاین و دورکاری در منزل به موجب شیوع این بیماری نیز باعث شد تا بازار کار این حرفه داغتر از قبل شود.
توسعه سریع علم و فناوری، شرکتهای کانادایی را وادار میسازد تا با ارتقا دهی زیرساختهای فناوری اطلاعات، خود را با این روند وفق داده و بتوانند از حیث فناوری دیجیتال در کورس رقابت نرمافزاری جهانی باقی بمانند. از طرفی، ظهور فناوریهای جدیدی نظیر هوش مصنوعی، پرینت سه بعدی و بلاک چین نیز بر افزایش میزان تقاضای بازار کار این حرفه تاثیرگذار خواهد بود.
تا اواسط آوریل 2022، حرفه برنامهنویسی دارای 692 موقعیت شغلی در کانادا بود که از بین تمامی مناطق کشور، استان فرانسوی زبان کبک با داشتن 362 فرصت شغلی در این زمینه پیشتاز بود. پس از کبک، دومین استان دارای بیشترین فرصت کاری برای برنامهنویسی انتاریو با 193 فرصت شغلی بود که پس از آن، بریتیش کلمبیا با 62 مورد و آلبرتا با 20 مورد در این فهرست قرار دارند. منطقه آتلانتیک کانادا 15 موقعیت شغلی، ساسکاچوان 9 شغل و مانیتوبا با 16 فرصت شغلی دیگر برای حرفه برنامهنویسی کامپیوتر، در ادامه این لیست قرار دارند.
انتظار میرود طی 3 سال آینده نیز بازار کار برنامهنویسی کامپیوتر در هر یک از استانهای کانادا همچنان پر تقاضا باشد. به طوریکه، کمبود نیروی کار حرفه برنامهنویسی کامپیوتر که از 3 سال گذشته برای شهر اتاوا پیش بینی میشد، تا سال 2028 با حداقل 64200 موقعیت شغلی جدید برای برنامهنویسان و توسعه دهندگان رسانههای تعاملی ادامهدار خواهد بود.
درآمد شغل برنامهنویسی در کانادا
میزان دریافتی یا درآمد یک برنامهنویس به عواملی مانند مهارتهای این شخص به عنوان یک توسعه دهنده نرمافزار، تعداد زبانهای برنامهنویسی که میتواند با آنها کار کند و نوع برنامههایی که توانایی توسعه آنها را دارد بستگی خواهد داشت. معمولا مهندسان نرمافزار نسبت به سایر زمینههای فنی این حرفه از قبیل توسعه دهنده وب و توسعه دهنده نرم افزار، درآمد بهتری دارند.
میانگین درآمد برنامهنویس کامپیوتر در کانادا برابر با ساعتی 29.05 دلار یا سالیانه 56,656 دلار است. افراد مبتدی این حرفه تقریبا 47,500 دلار در سال و افراد مجرب و حرفهای تا 79,670 دلار نیز در سال درآمد دارند.
از بین استانهای کانادا، آنتاریو با ارائه میانگین درآمد 43 دلار و بریتیش کلمبیا با 42.79 دلار در ساعت، از حیث بالاترین میانگین درآمد برنامهنویسی کامپیوتر در کانادا، جزو مناطق پیشرو محسوب میشوند.
فرصتهای شغلی و انواع مشاغل مرتبط با حرفه برنامهنویسی در کانادا
برنامه نویسان میتوانند بسته به ماهیت خاص حرفه خود و شرکتی که در آن مشغول به کار میشوند، عناوین شغلی مختلفی داشته باشند که عبارتند از:
- برنامهنویس نرم افزار موبایل
- برنامهنویس سیستمهای کامپیوتری
- برنامهنویس سیستم عامل
- تحلیلگر برنامه
- برنامهنویسی علم داده یا دیتا ساینس
- برنامهنویسی نرم افزار کامپیوتر
- برنامهنویسی سیستم
- توسعهدهنده رسانههای تعاملی
- سازنده بازیهای رایانهای
- توسعهدهنده سیستمهای چند رسانهای
- توسعهدهنده نرم افزار
- برنامهنویسی نرم افزارهای کسب و کار و تجارت
- توسعه دهنده نرم افزارهای تجارت الکترونیکی
شرایط و الزامات استخدام و اشتغال به عنوان برنامهنویس
الزامات و شرایطی که باید داشته باشید عبارتاند از:
- داشتن حداقل مدرک کارشناسی یا دیپلم کالج در رشتههای برنامهنویسی، علوم کامپیوتر، مهندسی کامپیوتر یا رشته مرتبط با برنامهنویسی
- گرایشهایی نظیر مهندسیکامپیوتر و علوم کامپیوتر مستلزم داشتن مدرک تحصیلات تکمیلی خواهند بود.
داشتن سابقه و تجربه کاری در زمینه برنامهنویسی، مزیت محسوب شده و نه تنها شانس شما برای دریافت پیشنهاد شغلی در کانادا را افزایش میدهد، بلکه امتیاز کلی شما در سیستم جامع رتبه بندی (CRS) را نیز افزایش میدهد که این امر دریافت اقامت دائم از طریق برنامه اکسپرس اینتری را برای شما تسهیل میکند.
اگر قصد دارید برای اشتغال به عنوان برنامهنویس در استان انتاریو درخواست دهید، باید از کالجِ حِرَف و مشاغل آنتاریو (Ontario College of Trades) مدرک یا گواهی داشته باشید. منبع
درخواست ویزا تحت عنوان برنامه نویس در کانادا
مسیرهای مختلفی برای ورود به کانادا وجود دارد که شما برای مهاجرت به کانادا به عنوان برنامه نویس کامپیوتر، میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. اما برای موفقیت در این امر، باید برنامه مهاجرتی که بیشترین سازگاری را با شرایط خاص شما دارد انتخاب کنید. برای مثال، شما برای مهاجرت به کانادا به عنوان برنامه نویس کامپیوتر، میتوانید از هر برنامه مهاجرتی تحت سیستم اکسپرس اینتری استفاده کنید.
با وجود این، اگر شناخت و تجربه کافی نداشته باشید، ممکن است کلاس مهاجرتی تجربه کار در کانادا مناسب شما نباشد. از اینرو، باید برنامه مهاجرتی را انتخاب کنید که به نسبت شرایط شما، برای موفقیت در امر مهاجرت به کانادا موثر واقع شود. برای مهاجرت به کانادا به عنوان برنامهنویس کامپیوتر، میتوانید از هر یک از برنامههای مهاجرتی زیر استفاده کنید:
- اکسپرس اینتری
- برنامه نامزد استانی
- جریان استعدادهای جهانی
- مشاغل مورد تقاضا
- جاب آفر یا پیشنهاد شغلی
- کلاس مهاجرتی تجربه کار در کبک
۱: اکسپرس اینتری
اکسپرس اینتری، یکی از سادهترین راهها برای ورود به خاک کانادا به عنوان برنامهنویس کامپیوتر است. اما توجه داشته باشید که شرایط شما نیز باید با برنامه مهاجرتی که انتخاب میکنید، همخوانی داشته باشد. از اینرو، حتما قبل از هر اقدامی، مطمئن شوید شرایط و الزامات خاص برنامه مهاجرتی مورد انتخاب خود را داشته باشید. ۳ برنامه مهاجرتی که تحت سیستم اکسپرس اینتری کانادا قرار دارند، شامل موارد زیر میشود:
- کلاس تجربه کار در کانادا (Canada experience class)
- برنامه نیروی کاری متخصص فدرال (Federal skilled worker program)
- برنامه تجارت یا اسکیل ترید فدرال (Federal skilled trades program)
۲: برنامه نامزد استانی (PNP)
اگر نتوانید از سیستم اکسپرس اینتری برای مهاجرت به کانادا استفاده کنید، میتوانید از برنامه نامزد استانی (PNP) استفاده کنید. این برنامه معادل اکسپرس اینتری بوده اما به طور مجزا توسط دولت فدرالی هر استان مدیریت میشود. از اینرو، شما علاوه بر داشتن شرایط و الزامات این برنامه، باید آمادگی لازم جهت کار و زندگی، همچنین سازگاری با آب وهوای استان مد نظر را داشته باشید.
۳: برنامه جریان استعدادهای جهانی
جریان استعدادهای جهانی (Global Talent Stream) حق کار در کانادا بدون امکان اخذ اقامت دائم را به خارجیها میدهد. از آنجایی که برای کارفرما، اخذ مجوز برای استخدام کارمند خارجی روند سادهتری نسبت به درخواست اقامت دائم برای این شخص دارد، روند و مدت زمان پردازش درخواست و ارزیابی مدارک برای استخدام تحت جریان استعدادهای جهانی بسیار کوتاهتر از سایر برنامهها خواهد بود.
در عین حال، درخواست متقاضی همچنان در سیستم اکسپرس اینتری حفظ شده و کسب تجربه کاری در یک شرکت کانادایی موجب بهبود امتیاز و رتبه بندی کلی میشود. از اینرو، متقاضی خارجی که سابقه کار در یک شرکت کانادایی دارد، میتواند تحت کلاس مهاجرتی تجربه کار در کانادا، واجد شرایط دریافت اقامت دائم این کشور باشد.
۴:جاب آفر کانادا یا پیشنهاد شغلی
مهاجرت به کانادا به عنوان برنامهنویس کامپیوتر ممکن است آسان نباشد، اما داشتن پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای کانادایی میتواند این روند را تسهیل کند. با وجود این، کارفرمای شما باید از شرایط خاصی پیروی کند. کارفرما در ابتدا باید مجوز LMIA یا تاییدیه اداره کار کانادا را برای استخدام شما دریافت کند و سپس ثابت کند که شما بهترین کاندیدا برای این موقعیت شغلی هستید.
علاوه بر موارد بالا، شما به عنوان متقاضی باید تمامی شرایط الزامی برای کار را داشته باشید.
۵: مشاغل پر تقاضا
برنامهنویسی جزو مشاغل پر تقاضا در بازار کار کانادا محسوب میشود. از اینرو، مهاجرت به کانادا از طریق برنامه مهاجرتی مشاغل پرتقاضا یا In-demand jobs آسانتر خواهد بود. با وجود این، شما باید ابتدا یک کارفرمای کانادایی پیدا کنید.
۶: برنامه تجربه کار در کبک
اگر قصد زندگی و کار کردن در کبک را داشته باشید، این برنامه مهاجرتی مناسب شما خواهد بود. با وجود این، باید الزامات خاصی را رعایت کنید. برای مثال، شما باید در وهله اول تسلط خود به زبان فرانسوی را اثبات کرده و شرایط کار کردن در کبک را داشته باشید. توانایی سازگاری با شرایط آب و هوایی این استان برای زندگی نیز از جمله مواردی است که باید قبل از اقدام بررسی کنید.
با در نظر گرفتن شرایط شما و تطبیق آنها با برنامههای مهاجرتی موجود در کانادا، موسسه مهاجرتی ورسک تلاش میکند تا از ابتدای این فرآیند و آغاز کاریابی تا جمع آوری مدارک و ارسال آنها برای کارفرما در کنار شما باشد. جهت پاسخ به سوالات خود و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تلفنهای ما در تماس باشید.
پرکاربردترین زبانهای برنامهنویسی در کانادا
لیست پرکاربردترین زبانهای برنامهنویسی به مرور زمان تغییر میکند اما عمدتا شرکتهایی که به دنبال توسعه یک محصول جدید بوده یا قصد بروزرسانی محصولات موجود را دارند، از زبانهای برنامهنویسی که به خوبی پشتیبانی شده و به اندازه کافی انعطافپذیر هستند استفاده میکنند تا همگام با تحولات روز دنیا حرکت کنند.
پرکاربردترین و محبوبترین زبانهای برنامهنویسی در کانادا عبارتند از:
جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت تقریباً توسط تمام مرورگرهای وب پشتیبانی میشود و همچنان به محبوبیت خود ادامه میدهد. در حال حاضر، جاوا اسکریپت زبان برنامهنویسی است که بیشترین تقاضا را در سراسر کانادا دارد. تایپ اسکریپت (TypeScript) یک ورژن با امنیت سطح بالاتر از جاوا اسکریپت است که یادگیری آن میتواند برای اشتغال به عنوان برنامه نویس در کانادا موثر باشد.
پایتون
پایتون جزو زبانهای برنامهنویسی محبوب و پرتقاضا در کانادا محسوب میشود. از این زبان برنامهنویسی برای توسعه برنامههای نرمافزاری، سرورهای شبکه، یادگیری ماشینی و غیره استفاده میشود. جنگو و فلسک، دو چارچوب توسعه وب هستند که معمولاً از پایتون استفاده میکنند.
جاوا
برای آینده قابل پیش بینی حرفه برنامهنویسی در کانادا، زبان جاوا انتخابی هوشمندانه است. طبق آمار سایت فورچن (Fortune)، ۹۰ درصد از ۵۰۰ شرکت بینالمللی فعال در صنایع مختلف از زبان برنامهنویسی جاوا استفاده میکنند. این زبان برنامهنویسی سریع و قابل اعتماد بوده و استفاده از آن آسانتر است.
سوئیفت
زبان برنامهنویسی سوئیفت مخصوص شرکت اپل بوده که در سال 2014 معرفی شد. از این زبان برنامهنویسی برای توسعه سیستم عامل iOS و macOS استفاده میشود. سوئیفت یک زبان برنامهنویسی چند شیوهای و از نوع کامپایلری بوده که زبان اسمبلی را به کد ماشینی تبدیل و بهینه میکند. این امر باعث میشود کد کمتری نسبت به زبان برنامهنویسی Objective-C استفاده شود و در نتیجه روند توسعه سیستم تسریع شود.
پیاچپی (PHP)
زبان برنامهنویسی PHP، که ۲۷ سال قبل به عنوان “ابزار صفحه اصلی شخصی (ابزار پی اچ پی)” معرفی شد، تا به امروز مسیر طولانی را طی کرده است. پیاچپی یک زبان برنامهنویسی شیءگرا و برای سرور است که برای طراحی و توسعه وب ایجاد شده اما از آن به عنوان یک زبان برنامهنویسی عمومی نیز استفاده میشود. طبق آمار وبسایت W3Techs.com، حدود 83/5 درصد از وبسایتهای کانادا از این زبان برنامهنویسی استفاده میکنند.
مزایای شغل برنامهنویسی در کانادا
حقوق و درآمد بالا
برنامهنویسی جزو مشاغل پر درآمد بوده که شامل مزایای اضافی از سوی کارفرما مانند بیمه درمانی، مرخصی با حقوق، مرخصی استعلاجی و پاداش میشود.
برنامه کاری انعطاف پذیر
برنامهنویسی جزو مشاغلی بوده که میتوان آن را به صورت دورکاری و تنها با دسترسی به لپ تاپ و اینترنت انجام داد. اگر ضوابط استخدامی یک شرکت اجازه داشتن شرایط کار ترکیبی را بدهد، میتوانید با انجام پروژهها به صورت دورکاری و داشتن شیفتهای کاری کمتر، برنامه و ساعات کاری منعطفی داشته باشید.
تقاضای شغلی بالا
امنیت شغلی جزو مزیتهای بزرگ حرفه برنامهنویسی محسوب میشود. رشد و پیشرفت سریع تکنولوژی و فناوری کامپیوتری موجب میشود که بازار کار برنامهنویسی همواره پر تقاضا باشد. از اینرو، اگر موقعیت شغلی فعلی خود را به عنوان برنامهنویس از دست بدهید، به احتمال قوی مدت زیادی بیکار نخواهید بود. در واقع، تا زمانی که جامعه به فناوری متکی باشد، بازار کار برای حرفه برنامهنویسی پر تقاضا خواهد بود.
شانس بالای دریافت اقامت دائم
بازار کار پر تقاضای برنامهنویسی، این حرفه را به گزینه مناسبی برای مهاجرت به کانادا و دریافت اقامت دائم این کشور تبدیل کرده است. از طرفی، مهارتهای مورد نیاز جهت اشتغال به عنوان برنامهنویس در کانادا، کاملا مطابق با استانداردهای سراسر جهان بوده و منحصر به بازار کار کانادا نیستند، که این امر مسیر مهاجرت به کانادا از طریق این حرفه را هموارتر میسازد.
سخن آخر
برنامهنویسی از جمله مشاغلی است که گزینه مناسبی برای مهاجرت به کانادا محسوب میشود. این حرفه نه تنها درآمد بالایی دارد، بلکه شغلی ارزشمند، لذت بخش و مملو از خلاقیت نیز محسوب میشود. با پیشرفت سریع فناوری، نیاز به مهارت برنامهنویسی در تمام دنیا بویژه در کشوری مانند کانادا روز به روز بیشتر حس شده و کارفرمایان کانادایی فرصتهای شغلی بی نظیری را برای متقاضیان ارائه میدهند. از طرفی، برنامهنویسی با داشتن شاخههای تخصصی بسیار، جزو حرفههایی بوده که هم فرصتهای کاری متعددی دارد و هم امکان دورکاری را برای فرد شاغل فراهم میسازد.
پرسشهای متداول
پرکاربردترین زبانهای برنامهنویسی در کانادا کدامند؟
جاوا اسکریپت، پایتون و جاوا پرکاربردترین و پردرآمدترین زبانهای برنامهنویسی در کانادا محسوب میشوند.
آیا برنامهنویسی شغل امیدوارکننده و خوبی در کانادا محسوب میشود؟
حرفه برنامهنویسی کامپیوتر حتی پیش از همهگیری بیماری کووید ۱۹، با داشتن دهها هزار موقعیت شغلی جدید، از جمله مشاغل پر تقاضای۱۰ سال آینده در کانادا محسوب میشد که افزایش فعالیت آنلاین و دورکاری در منزل به موجب شیوع این بیماری نیز باعث شد تا بازار کار این حرفه داغتر از قبل باشد.
آیا میتوان تحت عنوان برنامهنویس کامپیوتر به کانادا مهاجرت کرد؟
بله، عواملی مانند کمبود برنامهنویس در کانادا و تقاضای بالای بازار کار این حرفه در تمامی بخشها و صنایع، امکان مهاجرت به کانادا تحت عنوان برنامه نویس کامپیوتر را تسهیل میکنند.
میزان درآمد شغل برنامهنویسی در کانادا چقدر است؟
میانگین درآمد برنامهنویسان در کانادا، ساعتی 29.05 دلار یا 56,656 دلار در سال است. افراد مبتدی این حرفه تقریبا 47,500 دلار در سال و افراد مجرب و حرفهای تا 79,670 دلار نیز در سال درآمد دارند.
آیا حرفه برنامهنویسی در بازار کار کانادا تقاضای بالایی دارد؟
آمار و ارقام نشان میدهند که نرخ رشد اشتغال در حرفه برنامهنویسی با نرخی بالاتر از میانگین ملی در حال رشد است. از اینرو، آمار اشتغال مربوط به حرفه برنامهنویسی بالاتر از میانگین اشتغال در سایر مشاغل بوده و تقریبا نصف فرصتهای شغلی کانادا را شامل میشود.
آیا میتوانم به عنوان برنامهنویس از کشور دیگری به صورت دورکاری با کانادا کار کنم؟
بله، امکان دورکاری وجود دارد اما این امر به برخی از عوامل نظیر قوانین استخدامی، مالیات، شرایط ویزا و قوانین مرتبط با امنیت دادهها و اطلاعات بستگی خواهد داشت.
آیا دانشجویان رشته برنامهنویسی میتوانند در کانادا همزمان به کار و تحصیل ادامه دهند؟
فقط زمانی مجاز به کار کردن خواهید بود که دوره تحصیلی شما شروع شده باشد. شما میتوانید مطابق شرایط درج شده در مجوز تحصیلی، در طول تحصیل خود در کانادا کار کنید. اگر واجد شرایط کار در خارج از دانشگاه باشید، برای کار کردن در طول تحصیل خود نیازی به مجوز کار نخواهید داشت.
آیا میتوان به عنوان برنامهنویس در کانادا، از شرایط کار ترکیبی برخوردار بود؟
شرایط کار ترکیبی به معنای ترکیب کردن کار در دفتر و دورکاری در منزل در طول هفته بوده که این امر به نیازهای کاری خاص هر شرکت و شرایط و ضوابط استخدامی آنها بستگی دارد.